ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cititoarea noastră Maria ne scrie că, alături de Sfântul Ioan de la Rila, astăzi cinstim și Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” - izbăvitoarea de cancer:

„Doamne ajuta!

Astazi se mai serbeaza si Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” Vindecatoare de cancer (exista o replica la Manastirea Radu Voda in alveola din partea stanga langa moaste). Pentru fetita parintelui Mihail Buca si a altor copilasi bolnavi de cancer care va binevoi Domnul sa ii izbaveasca de aceasta boala grea:

Pe cei ce cu dragoste se inchina icoanei tale
Cerand cu evlavie dumnezeiescul ei har, auzi-i de-a pururea.
Toata impresurarea risipeste-le grabnic
Si turma ta o pazeste de primejdia toata
A toate Imparateasa si Maica a Domnului!


Maicuta Domnului roaga-te Fiului tau pentru noi!”

Amin!

De asemenea, astăzi facem pomenirea Sfinților Mucenici Flor și Lavru

Flor si LavruAcesti sfinti au fost dupa trup frati gemeni, si aveau mestesugul de taietori în piatra, pe care-l învatasera de la Sfintii Proclu si Maxim care marturisisera pentru Hristos. Dupa ce au marturisit dascalii lor pentru Hristos, ei s-au dus la Iliric, în tara Dardaniei, în cetatea Ulpianilor, unde cercând pietre de metaluri, îsi savârseau mestesugul lor pe lânga Licon ighemonul. Apoi au fost trimisi de acesta catre Liciniu feciorul Elpidiei împarateasa. Liciniu dându-le bani, le-a poruncit sa zideasca o capiste idoleasca, dându-le si planul acesteia. Dar sfintii luând banii, i-au împartit la saraci; si noaptea se rugau catre Dumnezeu, iar ziua lucrau tare si înfrumusetau locasul; si peste putine zile l-au si ispravit, fiind sfintii ajutati si întariti de îngeri. Atunci îndata Merentie popa cel idolesc a crezut în Hristos, crezând mai înainte si fiul sau Atanasie, caci îi tamaduisera sfintii ochiul cel orb al lui. Si strângând mucenicii lui Hristos saracii, carora le dadusera banii, au legat idolii cu streanguri de grumaji, si i-au tras jos.

Dupa aceea, aprinzând lumânari multe, au închinat biserica lui Dumnezeu si o sfintira lui Hristos, zicând: "Slava Tie, Hristoase Dumnezeule, lauda Apostolilor si bucuria mucenicilor", înainte-mergând cinstita Cruce.

Iar daca a aflat Liciniu de aceasta, a poruncit sa se aprinda un cuptor si sa bage în el pe saracii care luasera banii si sfarâmasera idolii; în care aceia si-au dat sufletele.

Iar Sfintii Flor si Lavru, fiind legati la roata unui car, au fost batuti, apoi au fost trimisi la ighemonul Licon, care i-a bagat într-un put adânc, unde se rugau lui Dumnezeu si pentru cei ce aveau sa le faca pomenirea, si pentru bunastarea lumii, pentru încetarea prigoanei; si asa si-au dat sufletele. Peste câtiva ani au fost scoase cinstitele lor moaste din put, si asezate cu cinste în racle, care izvorau miruri si izvoare de tamaduiri celor ce se apropiau de ele.

Mai mulți Sfinți ai zilei la Calendar-Ortodox.ro

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews