ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anthony Fauci, țarul vaccinist din SUA, susține că „o nouă variantă”, „mai periculoasă” a COVID ar putea să apară în această iarnă, în ciuda declinului constant al infecțiilor și deceselor înregistrat în ultima perioadă. Acesta a declarat că americanii „nu ar trebui să fie surpinși" dacă o variantă extrem de transmisibilă va apărea odată cu venirea iernii, potrivit dailymail.

Fauci, care urmează să se retragă din funcția de director al National Institutes of Health în lunile următoare, merge pe urmele lui Bill Gates, care a prezis într-un mod fantastic apariția „pandemiei maimuțelor”.
 
„Ar trebui să anticipăm că este foarte posibil să apară o altă variantă care să poată evita bariera  răspunsului imunitar, obținută în urma infecției și/sau a vaccinării', a adăugat Dr. Fauci. El nu a identificat o variantă specifică, dar  a spus că valurile din iarna trecută ar trebui să fie o dovadă clară a faptului  că SUA riscă să se confrunte cu  o nouă pandemie. 

Incidența cazurilor de COVID  nu sunt nici pe departe la fel de ridicate ca în timpul valului de omicron din iarna anului 2021, numărul mediu de cazuri noi la șapte fiind de aproximativ 44.500, iar cel al deceselor fiind situat în  jurul valorii de 330. Altfel spus, rata de infectare și decesele și-au menținut tendințele descendente din vară.

Aceste reacții ale lui Fauci vin la doar câteva zile după ce, într-o declarație recentă, s-a arătat indignat cu privire la activitatea politică anti-vaccinistă a unor guvernatori americani, fără a-i ataca în mod direct, conform Financial Times. Acesta a spus că „diviziunile politice din domeniul sănătății publice au împiedicat o "concentrare cu rază laser" asupra inamicului comun - coronavirusul”. 
 
„Mă îngrijorează faptul că accelerarea unei atitudini anti-vacciniste în anumite segmente ale populației ... ar putea să se răsfrângă în acest tip de atitudine negativă față de vaccinarea copiilor, ceea ce ar fi foarte tragic", a declarat Fauci ca o replică pentru republicanii Ron DeSantin din Florida și Greg Abbott din Texas, care s-au împotrivit de mai multe ori  vaccinărilor în masă a copiilor.