ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Electoral Central a respins, marți, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, precum și candidatura independentă a lui Paul Octavian Jurma (cu studii de medicină, dar fără a fi medic cu drept de practică), relatează Agerpres, citat de Știripesurse.

Potrivit deciziei luate de BEC în ședința de marți, candidaturile propuse de Partidul Diaspora Unită au fost respinse, având în vedere că lista de susținători cuprinde doar 190.323 semnături conforme, față de 200.000 necesare.

A strâns puțin peste 2.000 de semnături: avea nevoie de 100.000

De asemenea, candidatura lui Paul Octavian Jurma a fost respinsă deoarece listele de susținători cuprind doar 2.081 semnături din cele 100.000 necesare.

Alte alianțe aprobate

Totodată, BEC a admis în parte candidaturile propuse de Partidul Alternativa Dreaptă la alegerile europarlamentare, fiind respinsă candidatura persoanei care se afla pe locul trei al listei pe motiv că acesta face parte din alt partid.

Pe de altă parte, BEC a admis listele de candidați propuse pentru europarlamentare de Alianța Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei), Alianța Politică România Socialistă, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Umanist Social Liberal, Partidul Reînnoim Proiectul European al României, precum și a candidatului independent Paula Marinela Pîrvănescu.

Anterior, BEC a admis listele de candidați propuse de Alianța electorală PSD PNL și Partidul S.O.S. România.

Un număr de 15 formațiuni politice și alianțe electorale și 7 candidați independenți s-au înscris la alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit anunțului BEC din 10 aprilie, când s-a încheiat termenul pentru depunerea candidaturilor.

BEC a precizat că se va pronunța privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor fiind data de 29 aprilie.