ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agricultorii din Republica Moldova și-au continuat și miercuri protestul declanșat cu o zi în urmă. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au fost susținuți de Guvern în urma secetei din acest an. De asemenea, sunt împotriva propunerii de a majora TVA-ul de la 8 la 12%, conform unui proiect depus de socialiști. Fermierii au făcut un apel la deputați să nu permită distrugerea agriculturii prin susținerea proiectului propus de guvernul Ion Chicu și au spus că nu vor pleca din fața legislativului până când nu le vor fi ascultate vocile.

Fermierii au urcat cu tractoarele pe scările de la Parlament și au încercat să înainteze spre intrarea în clădire.Mai mulți reprezentanți ai agricultorilor au intrat în Parlament împreună cu deputați ai Platformei DA și PAS. Aceștia au cerut să discute cu liderii fracțiunilor parlamentare, iar între timp, la Parlament, au venit întăriri ale forțelor de ordine. „N-am venit să ne batem cu polițiștii, ci să-i dăm jos pe bandiți”, scandau protestatarii. „Nu vom pleca din PMAN până când revendicările noastre nu vor fi soluționate”