ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După mai multe zile de proteste ale activiștilor pentru libertate și muncitorilor din portul Trieste din nordul Italiei împotriva certificatului verde recent introdus, poliția a intervenit luni pentru a elibera zona, informează Știri pe Surse

Polițiști cu căști și scuturi, dotați cu tunuri cu apă, s-au aliniat luni dimineață în fața porții 4, după cum a relatat agenția ANSA. Între timp bătălia a durat toată ziua până noaptea târziu. Demonstrații masive de solidaritate au avut loc în întreaga țară. Mai multe VIDEO din timpul zilei și serii, aici:

Au avut loc ciocniri cu poliția, care i-a respins pe protestatari și a făcut uz de tunurile cu apă și a tras cu gaze lacrimogene.

Docherii și manifestanții pentru libertate au demonstrat timp de mai multe zile împotriva extinderii obligativității certificatului de vaccinare la locurile de muncă începând de vinerea trecută. 

Munictorii din Trieste amenințaseră cu blocada în urma acestei decizii, însă operațiunile din port, unul important pentru economia Italiei, nu au fost deocamdată serios afectate.

Impunerea de către guvern a certificatului Covid ca o condiție pentru accesul la locul de muncă declanșase deja ciocniri violente cu poliția la Roma în urmă cu o săptămână. Protestele masive au fost reluate și la acest sfârșit de săptămână în mai multe orașe importante din Italia.