ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ciolacu a declarat, marți, la Brașov, că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina, el arătând că urmează să se ia o decizie în CSAT, potrivit RomâniaTV.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marți seară, că este prematur să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, extrem de importantă, urmând a fi luată în cadrul CSAT. ”O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a afirmat Ciolacu, adâugând că Rusia nu va ataca România.

”Cred că este prematur, decizia se va lua cadrul CSAT, cum este și normal. Este o decizie importantă”, a declarat, marți seară, la Digi 24, premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă România va da Ucrainei sistemul Patriot.

Premierul a adăugat că a văzut reacția Moscovei: ”Noi avem de-a face cu un agresor și cu un dictator (…) O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”.

Premierul susține, însă, că Rusia nu va ataca România. ”Vreau să fiu foarte bine înțeles: ”Rusia nu va ataca România. Rusia nu-și permite să atace România și nici nu vrea să atace România”, a mai declarat premierul.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, marți, despre sistemul Patriot care au urma să fie dat Ucrainei, că nu a zis nimeni că trebuie să îl dăm.
 

El a precizat că este vorba de patru sisteme, din care doar unul este operațional și a arătat că le-am luat tocmai pentru nevoia României de a-și apăra teritoriul național, iar acest sistem operațional este indispensabil.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina că este un subiect care nu trebuie politizat și este o decizie care se va lua după analiza structurilor responsabile în acest domeniu, în CSAT.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, într-o emisiune la Antena 3 că ”președintele Iohannis va avea discuții cu primul ministru, cu ministrul apărării, CSAT” pe tema ajutorului pentru Ucraina.

”În fapt, dacă noi avem, acum vorbesc în nume personal, avem un sistem de apărare, îl montăm în România să ne apere tot de partea estică, da? Dacă este al nostru, dar îl montăm un pic mai încolo, adică în Ucraina și ne apără tot pe noi, adică chiar e mai bine cumva și pentru noi. E o decizie strategică care va fi luată. Am spus, sunt argumente și pentru acest lucru. Am și declarația domnului Donald Tusk, premierul Poloniei. Polonia are două baterii, a câte 16 lansatoare. Fiecare baterie are opt. Nu avem suficiente Patriot pentru a le putea oferi în acest moment”, a spus Ciolacu.