ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că guvernul reînvestit al liberalului Ludovic Orban trebuie, din prima ședință de săptămâna viitoare, să amâne plata contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele afectate de coronavirus.

Marcel Ciolacu propune, totodată, ca bugetul Ministerul Sănătății să fie suplimentat cu 10 miliarde de lei.

„Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să așteptăm ca românii să-și piardă locurile de muncă sau ca firmele românești să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri!”, apreciază Ciolacu.

Potrivit acestuia, chiar din prima ședință de guvern de săptămâna viitoare, Guvernul trebuie să ia următoarele măsuri:

1. Măsuri economice

– Amânarea pentru 3-6 luni a plății contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.
– Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri și acordarea unor compensații din sprijinul de minimis.
– Rambursarea rapidă a obligațiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor și companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale

– Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziționării de medicamente, materiale și echipamente medicale.
– Asigurarea gratuită de medicamente, materiale și echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.
– Asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină.

„Nu este timp de pierdut! Treceți la treabă!”, conchide liderul social-democrat.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews