ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat participarea prim-ministrului Marcel Ciolacu, în data de 27 noiembrie, la "Ora Guvernului" pentru a oferi clarificări privind alocările bugetare către Administrația Prezidențială, informează Agerpres.

Deputații AUR vor ca prim-ministrul să precizeze care a fost motivarea pentru alocarea a 1,3 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului către Administrația Prezidențială și modul în care acești bani vor fi folosiți, având în vedere "cheltuielile masive pe care președintele Klaus Iohannis le realizează cu ocazia turneelor sale în străinătate", reiese dintr-un comunicat.

Premierul va trebui să precizeze dacă din componența delegației care l-a însoțit pe președintele Iohannis în vizitele de lucru din Africa au făcut parte și specialiști sau experți din cadrul Guvernului.

"Aceste vizite nu ar trebui să fie doar o excursie prezidențială în Safari, ci ele ar trebui să se concretizeze și în acorduri economice bilaterale, iar în acest sens puterea executivă are un rol esențial", transmite AUR.

Deputații vor să îl întrebe pe Marcel Ciolacu dacă Guvernul României a fost consultat înainte ca președintele Klaus Iohannis să plece în turneul din Africa în vederea stabilirii unui mandat cu obiective clar asumate de partea română.

"Așteptăm cu mare interes ca prim-ministrul Marcel Ciolacu să vină în fața Parlamentului pentru a explica românilor de ce a fost nevoie ca bugetul președintelui Klaus Iohannis să fie majorat cu o sumă considerabilă, într-o perioadă în care bani pentru salariile profesorilor nu se găsesc, ca să nu mai vorbim despre situația pensionarilor. De-a lungul mandatelor sale, președintele Klaus Iohannis și Administrația Prezidențială au dovedit o gestionare deficitară a banului public, aruncând sume importante de bani pentru vizitele de lux ale acestuia, bani care puteau fi direcționați către investiții de care românii au nevoie", transmite sursa citată.