ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe publicații au scris, sâmbătă, că actorul George Ivașcu – fost ministru al Culturii (!) – a fost votat în demnitatea de „Mare Maestru” al „Marii Loji Naționale din România” și ar fi depus „Jurământul Masonic” din postura de „Mare Maestru” ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce „Conventul Național” a votat și „noua Constituție”, transmite Gândul. Chestiunea e contestată de șeful de până acum al masoneriei de Dâmbovița, Radu Bălănescu.

Biroul de presă al MLNR a precizat însă într-un comunicat că afirmațiile nu au niciun suport în realitate, actorul George Ivașcu fiind chipurile exclus din MLNR, ”definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR”.

MLNR infirmă și informația potrivit căreia actorul Stelian Nistor ar conduce Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, precizând că și acesta a fost exclus din MLNR, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice.

Legat de conducerea MLNR, în comunicat se arată că aceasta este deținută de doctorul Radu Bălănescu, director medical și sef al Clinicii de Chirurgie și Ortopedia Pediatrică din Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu” acesta fiind și Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a „Marilor Loji Regulare”. Mandatul lui Radu Bălănescu se va încheia în luna noiembrie 2023, transmite sursa citată.

EVZ mai adagă că „împotriva unor cetățeni excluși din MLNR, care au răspândit informații false privind conducerea MLNR și au folosit ilegal însemnele MLNR a fost depusă plângere penală, în urma căreia există un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune și contrafacerea unei mărci”, potrivit comunicatului.

Masonul-șef primește un salariu de 112.000 pe an de la Lojă, potrivit Declarației sale de Avere din 2020.

Redăm mai jos și inepțiile celuilalt personaj, concurentul lui Bălănescu, potrivit unui site:

 

„George Ivașcu a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Național a votat și noua Constituție, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariția unui nou sistem dictatorial, după experiența nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu.
 
Sursa citată menționează că, alegerea lui George Ivașcu la cârma masoneriei simbolice românești regulare a venit după destituirea fostului Mare Maestru, Radu Ninel Bălănescu, pentru acte de corupție și atitudine anti-masonică, și înlocuirea sa cu MM Pro Tempore Manole Iosiper. 

”Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri și ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înșine, să ne salvăm demnitatea și să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reușitei!”, a declarat George Ivașcu, Noul Mare Maestru.
 
”În această perioadă, m-am tot gândit la menirea mea ca om și mason și cred că cel mai bine ne reprezintă un poem de-al lui Mario de Andrade. Cred că-l știți, dar mi-a apărut dintr-odată ca și cum l-aș fi scris eu și am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi. Se numește ”Timpul prețios al persoanelor mature”. (…)

Mă simt ca un copil care a câștigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când și-a dat seama că au rămas mai puține, a început să le guște imens.

Iubiții mei Frați, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!.

Vreau să trăiesc lângă oameni umani, foarte umani, care știu să râdă de greșelile lor și care nu sunt umflați de triumfurile lor, care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși și, în acest fel, demnitatea umană este apărată și ne îndreptăm spre adevăr și onestitate. (…)

Motto-ul meu este: „Avem două vieți, iar a doua începe când îți dai seama că ai doar una”, se mai arată în scrisoarea trimisă de George Ivașcu.”

Rămîne de văzut cum se va încheia disputa pe ciolan din masoneria de Dâmbovița.