ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un comunist de școală nouă de la PNL București îndeamnă între Crăciun și Anul Nou ca antivacciniștii să fie „luați pe sus” în numele luptei de clasă pentru sănătatea publică- niciodată pentru valorile individuale, atât de apreciate de liberalii clasici - și spune că adevărații bărbați trebuie să-și asume și decizii nepopulare precum impunerea anti-populară a certificatului de vaccinare, atât de contestat prin ample mișcări civice. Numele lui e Ciprian Ciucu, liderul PNL București și primar al sectorului 6, absolvent de SNSPA, un gușter atât de mare încât în luna octombrie a stat în carantină cu Covid deși era vaccinat anti-Covid. Se vede că n-a învățat nimic din toate astea, iar acum dorește ca „succesul” lui să fie și al nostru! Dacă se poate, cu de-a sila, așa cum a instigat astăzi pe Facebook, de unde a fost preluat de agenția națională de știri Agerpres.

„Liderii adevărați își asumă inclusiv decizii nepopulare, dar corecte, pentru că nu sunt lideri pentru a-și conserva încrederea populației, ci pentru a lua deciziile bune pentru societate. Într-o țară cu o rată de vaccinare ca a noastră nici nu trebuie să mai stăm la discuții. Iar șoșocii și alți vadimi mai mici ar trebui luați pe sus pentru subminarea sănătății publice. Altfel, am putea conduce țara pe bază de sondaje de opinie și bruma asta de democrație să denatureze în forma ei platoniană corespunzătoare, anarhia. Și așa nu suntem foarte departe de anarhie, iar autoritatea publică doar autoritate nu mai este”, a scris Ciucu, marți, pe Facebook.

Între timp, link-ul de pe rețeaua de socializare nu mai funcționează, semn că „liderul adevărat” și-a dat seama că nu mai poate fi democrat, darmite liberal, după asemenea afirmații halucinante. Probabil l-au ajutat și comentariile primite să-și dea seama cât de antipopular a devenit între timp. Și nici măcar n-a apucat sărmanul torționar neomarxist să-și ducă gândul la sfârșit: luați pe sus și duși...unde?

Devine simptomatic faptul că tot mai mulți oameni politici gândesc și exprimă cu nonșalanță în termeni bolșevici, instigă la ură și la îngrădirea libertății celorlalți, iar societatea nu-i taxează sau o face prea timid, în schimb presa preia cu surle și trâmbițe „emanațiile” gândirii unor veritabili gardieni de lagăr ascunși sub costume de politicieni. Să ne aducem aminte și de pozițiile sărite de pe fix exprimate de reprezentanți ai cercului guvernamental - și de USR-ul debarcat, dar fanatizat - în privința mitingului anti-certificate Covid de la Parlament. Toată retorica acestor „lideri adevărați” - un fel de maneliști expirați - era despre cât de inadmisibile sunt „violențele” imaginate de ei și cât de pline de fermitate ar trebui să fie intervențiile jandarmilor. După ce aceste instigări au fost distribuite generos de presa guvernamentală prin tele-vizuinile de largă audiență, până seara s-au văzut și rezultatele presiunii politico-mediatice: oameni dați jos din autocare și legitimați, fotografiați din față și din profil precum infractorii, apoi, la ceas de noapte, jurnaliști ridicați de poliție și duși la anchetă pentru pretexte fabricate. O revenire la stalinismul anilor 50, după cum bine a remarcat senatorul Claudiu Târziu, care s-a trezit și el la ușă cu mascații pentru un fleac de amendă ce putea fi trimisă prin poștă. Numai pe tovarășul Ciucu, ideologul de rangă „nepopulară” de la peneleu, nu-l caută colindătorii bleumarin pe-acasă cu amenda pentru instigare la violențe?

Acesta este chipul societății în care vor să trăim „liderii adevărați” ai politicii ratate? Și, dacă da, ce legătură mai are această demență cu sănătatea publică?