ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalii s-au reunit azi pentru a alege noul președinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Klaus Iohannis a fost prezent și el, care a ținut un discurs despre responsabilitate și actuala criză guvernamentală, transmite Agerpres.

"Viitorul președinte al PNL va avea o misiune foarte, foarte grea - să demonstreze, în primul rând, că PNL este în continuare cel mai important partid din România. 

Este imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia, cu atât mai mult cu cât prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să îi susțină cu toate forțele", a spus Iohannis.

De dimineață, mai mulți membri din echipa lui Orban au rupt perdelele de la cabinele de vot penru a se asigura de o votare corectă. Însă organizatorii le-au pus la loc pe urmă, potrivit Epoch Times România.

"Deputatul PNL Alexandru Kocsis, Cristian Darosi, angajat la PNL Online, Radu Nicolescu, fost consilier de stat în Guvernul Orban, au început să rupă perdelele de la cabine de dimineață. Toți sunt din echipa lui Orban", au declarat anumite surse din echipa Cîțu pentru sursa amintită.

Susținătorii lui Orban au transmis că vor lupta pentru fiecare vot, de aceea au luat măsura cu perdelele. Mai mult, delegații vor fi obligați de șefii din județe să își fotografieze votul, alături de buletin, pentru a demonstra că au votat cu Florin Cîțu.

"Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România trebuie să își asume răspunderile și să acționeze în consecință", a fost declarația lui Orban, citat de Agerpres.

VIDEO LIVE de la Congresul PNL: