ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier al României, susțin surse din partid. Totodată, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Conducerea PNL a validat propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier al României, în cursul ședinței de mierucri seara. La vot a existat o singură abținere. Klaus Iohannis și liderul PNL, Ludovic Orban au avut o întâlnire la Palatul Cotroceni, unde fostul premier liberat a prezentat o listă scurtă cu trei propuneri de prier, pe care s-ar fi aflat: Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.
 
În timpul întâlnirii de la Cotroceni, potrivit surselor, Ludovic Orban a mers la Palatul Cotroceni cu trei propuneri de premier, iar șeful statului și fostul premier au decis să scrie fiecare pe o foaie pe cine preferă, iar în cazul în care rezultatul nu ar fi fost același, cei doi ar fi urmat să discute. Atât președintele Iohannis, cât și liderul PNL au scris Florin Cîțu.
 
La inceputul pandemiei, în plină criză, Florin Cîțu și-a depus madatul de premier, afirmand că demisia trebuie interpretată în contextul prin care trece România, respectiv pandemia coronavirus. O frază mai târziu, însă, Cîțu vorbea despre nevoia de succes în alegerile viitoare a lui Ludovic Orban, devoalând adevărata priortate a PNL în această criză.