ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru și fost președinte al Partidului Național Liberal Florin Cîțu declară că nu are informații cu privire la o anchetă a DNA care să îl vizeze și care să aibă legătură cu achizițiile de vaccinuri anti-COVID.

El a susținut că pentru serul folosit în perioada pandemiei negocierile s-au făcut la nivel european și consideră că e nevoie ca cei care au lăsat goale în 2020 rezervele privind stocuri de medicamente și materiale sanitare să dea explicații, scrie News.ro preluat de ȘtiripeSurse.

Citiți S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL

Cîțu spune că nu știe de ancheta DNA

„Nu am aceste informații (referitoare la o eventuală anchetă a DNA care îl privește, vizând achiziția de vaccinuri anti-COVID – n.r.). DNA, bineînțeles, trebuie să-și facă treaba și daca ceva a fost, undeva, ilegal, trebuie să-și facă treaba. Despre vaccinuri, despre acele contracte am vorbit, pot să mai vorbesc, ele au fost, cum toată lumea știe, negociate și prezentate în Consiliul European unde sunt toți președinții de stat, premierii, înainte să fie făcute. Eu cred că, dacă discutăm în public, trebuie să discutăm puțin în contextul de atunci când, nu exista acest vaccin, că aceste contracte s-au făcut când nu era acest vaccin și, după aceea, cum au evoluat lucrurile. Dar, repet, instituțiile statului să-și facă treaba”, a afirmat fostul prim-ministru Florin Cîțu în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.

Acesta a comentat și faptul că România a ajuns să distrugă cantități foarte mari de vaccinuri anti-COVID care au rămas nefolosite, el spunând, în acest context, că actualul ministru al Sănătății ar fi putut renegocia contractul în momentul în care a preluat portofoliul ministerial.

Cîțu a explicat că la momentul negocierii pentru vaccinuri, nu se știa cât va dura pandemia, câte doze de rapel erau necesare.

„Eu aș putea să mă uit, de exemplu, în acea perioadă, la un lucru mult mai grav: atunci când a început pandemia, rezervele statului lăsate de PSD erau goale. (...) Poate ar trebui să analizăm cum, unde, cine era responsabil pentru rezervele statului să fie lăsate goale, când rolul acestor rezerve de stat este acela de a ajuta tocmai în momente din acestea neprevăzute”, a adăugat Cîțu.

Întrebat dacă are ceva să-și reproșeze cu privire la acțiunile sale privind vaccinarea, fostul premier admite că sunt unele lucruri pe care le-ar fi putut face mai bine, însă subliniază că s-a opus „închiderii României”.