ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România se pregătește să oprească producția celor două termocentralele pe cărbune de la Rovinari și Turceni, anunță Realitatea. Acest lucru ar putea duce la probleme pe piața energiei iar sute de angajați ar putea rămâne fără locul de muncă. 

Demersul vine ca urmare a unei solicitări a Comisiei Europene, pentru reducere poluării, plan ce prevede un termen limită: Anul 2050, până când toate statele membre ale UE vor trebui să reducă complet emisiile de carbon. 

Potrivit surselor,închiderea ar fi trebuit să se realizeze încă de anul trecut deoarece este în joc o tranșă de peste 3 miliarde de euro din bani europeni, care pentru moment este blocată. 

Ministerul Energiei a anunțat cu o zi în urmă că a încheiat un acord de sprijin cu compania Nuclearelectrica pentru unitățile 3 și 4 Cernavodă care ar trebuie să le înlocuiască pe cele două care urmeză să se închidă și care ulterior vor intra în „conservare”, prin urmare vor putea fi repornite.