ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul Jeff Bezos și fratele său, Mark, alături de alte două persoane, au fost pasagerii primului zbor spațial cu scop turistic al companiei „Blue Origin”, în fapt al doilea zbor spațial turistic din istorie, după cel la bordul navei Unity din 11 iulie 2021 al miliardarului Richard Branson, deținătorul companiei Virgin Galactic.

Jeff Bezos, Mark Bezos, Wally Funk și Oliver Daemen au decolat marți, 20 iulie, din statul american Texas la bordul rachetei „New Shepard” (Noul Păstor). Ei au petrecut în zbor doar 11 minute și au atins altitudinea de 105.000 de metri. La întoarcere, capsula în care se aflau pasagerii, aflată în vârful rachetei, s-a desprins de aceasta și a revenit lent pe pământ, plutind susținută în aer de 3 parașute uriașe. Separat, racheta purtătoare a revenit la stația de lansare, unde a reușit o aterizare verticală. Ambele aterizări au avut loc pe sol, și nu pe apă, cum s-a mai întâmplat la alte întoarceri din spațiu ale unor echipaje umane.

Zborul rachetei miliardarului Jeff Bezos, fostul proprietar al companiei Amazon și actualul deținător al companiei Blue Origin (Origine albastră), care dorește să continue astfel de călătorii în scop turistic, a avut loc pe 20 iulie 2021, la 52 de ani după aterizarea primului echipaj uman pe Lună. Mult mai modest, acesta a reușit doar să se ridice la 105 kilometri deasupra „planetei albastre” și să revină înapoi în siguranță.

Este interesant de observat simbolismul posibil antihristic al rachetei „New Shepard” (Noul Păstor). Dispozitivul are o formă falică evidentă, simbol folosit în culturile păgâne idolatre. Acesta străpunge cerul, în mod invers față de zeitățile masculine care fecundau „mama” pământ. „Noul Păstor” poate duce cu gândul la un înlocuitor al „Blândului Păstor”, Iisus Hristos. Dacă Iisus S-a înălțat la cer, „noul păstor” coboară pe pământ, amintind de Lucifer care a căzut din cer, devenind din arhanghel, diavol.

20 iulie este și ziua în care creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, proorocul care s-a înălțat la cer „într-un car de foc”.