ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Noul stadion din Craiova este aproape de finalizare, iar inaugurarea ar urma să aibă loc în prima parte a lunii octombrie. Până când se va anunța data exactă a inaugurării, la orizont s-a mai ivit o problemă: denumirea pe care o va purta arena din Bănie. Și asta după ce ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că ar doir ca un viitor sponsor să dea numele stadionului. În plus, ea susține că că denumirea  „Ion Oblemenco” e înregistrată la OSIM de familia fostului mare atacant oltean. 


În urma afirmațiilor Olguței Vasilescu, fiica lui Ion Oblemenco, Clara Pigulea a precizat, într-un comunicat, că nu pretinde nimic de la autoritățile craiovene „în afară de respectul față de numele tatălui său. Fiica marelui fotablist subliniază deși numele „Ion Oblemenco” e înregistrat la OSIM, familia sa nu va pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Municipiului Craiova, în cazul în care această instituție ar decide să păstreze numele "Ion Oblemenco” pentru noul stadion.


Redăm mai jos comunicatul emis de Clara Pigulea, conform digisport.ro:


”Dragi prieteni ai Universității Craiova, 

Țin să vă asigur, de la bun început, de bunele mele intenții, așa cum au fost dintodeauna, față de Clubul Universitatea Craiova, față de suporterii acestei echipe, față de toți cei care au scris istoria "Campioanei unei mari iubiri”.

Tocmai de aceea, văzând ultimele declarații apărute în spațial public referitoare la numele pe care urmează să-l poarte noua arena de fotbal din Craiova, trebuie să precizez, că ar fi o onoare și o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, că stadionul cel nou să poarte numele "Ion Oblemenco”.

E adevărat, am înregistrat noi, ce din familie, numele ” Ion Oblemenco” la OSIM pentru a-l proteja și a-l feri de eventuale și nedorite situații și contexte publice care să-i fi daunat imaginii și memoriei tatălui meu. Dar asta nu înseamnă sub nicio formă, că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Municipiului Craiova, în cazul în care această instituție ar decide să păstreze numele "Ion Oblemenco”. Nu pretindem nimic în afară de respectul față de numele " Ion Oblemenco”. Așa cum suntem siguri că îl vom avea și în cazul în care alta ar fi alegerea oficialităților orașului Craiova.

Iubirea față de o mare legendă nu are preț și noi știm asta, și o știu mai bine decât noi, suporterii Științei, cei care l-au iubit și pretuit pe "Tunarul” din Banie, indiferent dacă oamenii zilelor noastre nu au poate întotdeauna timp să-și aducă aminte de cei care au construit istoria, la fel de frumoasă ca noul stadion. Și poate chiar mai frumoasă… Clara Pigulea”.