Noul stadion din Craiova este aproape de finalizare, iar inaugurarea ar urma să aibă loc în prima parte a lunii octombrie. Până când se va anunța data exactă a inaugurării, la orizont s-a mai ivit o problemă: denumirea pe care o va purta arena din Bănie. Și asta după ce ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că ar doir ca un viitor sponsor să dea numele stadionului. În plus, ea susține că că denumirea  „Ion Oblemenco” e înregistrată la OSIM de familia fostului mare atacant oltean. 


În urma afirmațiilor Olguței Vasilescu, fiica lui Ion Oblemenco, Clara Pigulea a precizat, într-un comunicat, că nu pretinde nimic de la autoritățile craiovene „în afară de respectul față de numele tatălui său. Fiica marelui fotablist subliniază deși numele „Ion Oblemenco” e înregistrat la OSIM, familia sa nu va pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Municipiului Craiova, în cazul în care această instituție ar decide să păstreze numele "Ion Oblemenco” pentru noul stadion.


Redăm mai jos comunicatul emis de Clara Pigulea, conform digisport.ro:


”Dragi prieteni ai Universității Craiova, 

Țin să vă asigur, de la bun început, de bunele mele intenții, așa cum au fost dintodeauna, față de Clubul Universitatea Craiova, față de suporterii acestei echipe, față de toți cei care au scris istoria "Campioanei unei mari iubiri”.

Tocmai de aceea, văzând ultimele declarații apărute în spațial public referitoare la numele pe care urmează să-l poarte noua arena de fotbal din Craiova, trebuie să precizez, că ar fi o onoare și o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, că stadionul cel nou să poarte numele "Ion Oblemenco”.

E adevărat, am înregistrat noi, ce din familie, numele ” Ion Oblemenco” la OSIM pentru a-l proteja și a-l feri de eventuale și nedorite situații și contexte publice care să-i fi daunat imaginii și memoriei tatălui meu. Dar asta nu înseamnă sub nicio formă, că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Municipiului Craiova, în cazul în care această instituție ar decide să păstreze numele "Ion Oblemenco”. Nu pretindem nimic în afară de respectul față de numele " Ion Oblemenco”. Așa cum suntem siguri că îl vom avea și în cazul în care alta ar fi alegerea oficialităților orașului Craiova.

Iubirea față de o mare legendă nu are preț și noi știm asta, și o știu mai bine decât noi, suporterii Științei, cei care l-au iubit și pretuit pe "Tunarul” din Banie, indiferent dacă oamenii zilelor noastre nu au poate întotdeauna timp să-și aducă aminte de cei care au construit istoria, la fel de frumoasă ca noul stadion. Și poate chiar mai frumoasă… Clara Pigulea”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews