ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie, Danemarca, Finlanda și, cu foarte mici excepții, Suedia și Islanda, au decis să încheie în avans pandemia, renunțând la restricții. Spania vine tare din urmă, după ce a mai rămas doar cu masca de protecție la interior și limite generoase în restaurante. Astfel, contagiozitatea libertății, venită din statele care au sfidat OMS-ul și din mișcarea canadiană, care a căpătat o amploare fără precedent, nu mai poate fi oprită în niciun fel.

Populația din aproape toate statele europene s-a supus necondiționat, timp de doi ani, tuturor restricțiilor, acceptând să renunțe la drepturi și libertăți.
 
Apoi a acceptat și vaccinarea în masă, cu toate dozele, dar rezultatul nu a fost nicidecum întoarcerea la normalitate, ci, dimpotrivă, impunerea unor restricții și mai dure și confiscarea totală a libertăților. Semn că guvernele care gestionau pandemia ori habar nu aveau ce fac, ori urmăreau alte scopuri.

Între timp, după doi ani de frică și teroare, oamenii s-au trezit nu numai în postura de sclavi fără niciun fel de drepturi, ci și cu o prăbușire economică inexplicabilă, cu o criză a energiei creată artificial, care i-a aruncat în sărăcie chiar și pe cei cu situații financiare stabile. Toți cei care s-au aflat la conducerea țărilor europene, cu excepția celor care nu au aplicat măsuri opresive, cum au fost Suedia și Marea Britanie, sau a celor care au anunțat înaintea OMS-ului sfârșitul pandemiei, vor deveni istorie în ce privește cariera lor politică. Ciudat este faptul că această confiscare a libertăților s-a făcut doar în Europa, Australia, Canada și în Israel, zone în care și vaccinarea s-a făcut agresiv. Pe restul continentelor și statelor, pandemia a decurs pașnic, un exemplu în acest sens fiind Africa, țările de aici fiind plasate permanent în zona verde, în lipsa cazurilor, spitalizărilor și a deceselor Covid. Răspândirea rapidă a Omicron a venit ca o salvare pentru cei asupriți, chiar dacă autoritățile europene, legate strâns de achizițiile cu iz penal ale unor cantități uriașe de vaccinuri, refuză să admită acest lucru.

Salvare pe ultima sută de metri

Numărul extrem de mare de infectări la nivel global din ultimele săptămâni a anunțat deja imunizarea naturală în masă, pe care nicio restricție nu o mai poate opri. Iar bâlbele organismelor europene care dirijează pandemia, referitoare la date insuficiente privind imunitatea naturală obținută la trecerea prin boală, după doi ani în care s-a văzut clar că aceasta funcționează, au devenit mai mult decât penibile. Cert este că finalul este foarte aproape, acest ultim val urmând să se termine cam peste tot în maximum două – trei săptămâni. Atât au la dispoziție guvernele să se repoziționeze și să se salveze de furia propriilor cetățeni. Astfel, după Marea Britanie, Danemarca, o țară pragmatică, a înțeles acest lucru și a anunțat ridicarea tuturor restricțiilor și întoarcerea la normalitate de la 1 februarie. Finlanda a anunțat și ea că va ridica restricțiile în februarie, o decizie oficială în acest sens urmând a fi luată în această săptămână.

Islanda și Spania, încălzire pe marginea terenului

Din totalitatea restricțiilor, Islanda a mai rămas doar cu masca de protecție la interior. Aici, statul permite participarea la evenimente și adunări a unui număr de 500 de persoane, cu regula de distanțare de 1 metru, iar copiii cu vârste de sub 16 ani nu trebuie să poarte mască. Totodată, centrele de fitness, piscinele și facilitățile de schi sunt deschise la 75% din capacitatea maximă, iar restaurantele se închid la ora 00.00. Suedia, care nu a avut aproape niciun fel de restricții de la începutul pandemiei și până în prezent, a limitat numărul de persoane la adunările private din interior și a introdus certificat de vaccinare doar pentru participarea la târguri. În Spania, singura măsură importantă a rămas masca la interior. În funcție de fiecare regiune, au mai fost instituite restricții de ocupare a 80% din capacitatea stadioanelor la evenimentelor sportive și închiderea restaurantelor la ora 01.00.