ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinul trivalent, împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, mai cunoscut sub denumirea de ROR, produce, fără îndoială, cele mai multe reacții adverse grave, deși este trecut în calendarul național de imunizare a copiilor.
 
Medicii tac, de teamă că vor fi linșați profesional, având în vedere că sunt foarte mulți bani în joc. Dar putem lucra cu materialul clientului, cum se spune, și aflăm, astfel, din prospectul vaccinului ROR, că riscurile de a dezvolta boli extrem de grave sunt mult mai mari față de a face pojar sau oreion.

Înainte de 1989, pojarul și oreionul erau considerate boli ale copilăriei, tratabile și cu riscuri minime de complicații. În ultimii ani, însă, pojarul și oreionul au devenit cele mai grave boli, cu complicații mortale, cel puțin în narativul oficial. Dacă dai o căutare pe google pentru aceste boli, găsești aceleași texte apocaliptice, trase la indigo, care sfârșesc cu unica metodă de protecție, vaccinul ROR. Acuzațiile multiple apărute de-a lungul timpului la adresa acestui vaccin, care, pur și simplu, nenorocește copii sănătoși, au fost, rând pe rând, îngropate, cu așa zise studii care arătau că autismul nu are legătură cu ROR, deși, chiar și în România, numărul de copii cu autism a explodat, ajungându-se la 558.000 de bolnavi. Medicii pediatri au constatat că, la trei săptămâni după vaccinarea micuților, apar problemele neurologice și imunologice, dar nu pot face mare lucru, pentru că opresiunea sistemului le-ar distruge viața și cariera. Ce fac însă, mulți dintre ei? La recomandă părinților să nu accepte vaccinul ROR. Din păcate însă, vaccinul este făcut la medicul de familie, iar acolo este puțin probabil ca părinții să fie atenționați. Statisticile arată că, în următorii 10 ani, unul din opt băieți va avea autism, dat fiind că boala îi afectează mai mult pe aceștia, decât pe fete. Deși în prospectul vaccinului ROR găsim inacceptabil de multe boli grave, ca reacții adverse, autismul nu se regăsește printre acestea, din motive deja evidente.

Meningită, encefalită și surditate

Față de cele trei boli contagioase, oreion, rujeolă și rubeolă, lista reacțiilor adverse la vaccinul ROR cu virusuri atenuate este enormă și înfiorătoare. Printre cele cu frecvență necunoscută, pe motiv că reacțiile adverse au apărut după studiile clinice pe cei mai puțin de 1.300 de copii, se numără meningita aseptică, paneencefalita sclerozantă subacută, trombocitopenia, crizele convulsive, encefalita, sindromul Guillain-Barré, paralizia oculară, nevrita optică, parestezia, polinevrita și surditatea. Tot la reacții adverse cu frecvență necunoscută sunt trecute în prospectul vaccinului boli precum polineuropatie, nevrită retrobulbară, sincopă, parotidită, rinită, limfadenopatie regională, rujeolă atipică, epididimită, angioedem, edem facial și edem periferic, encefalită rujeolică cu corpi de incluziune, spasm bronșic, pneumonie, sindrom Stevens-Johnson, artrită, mialgie și vasculită. Per total, vaccinul ROR provoacă peste 60 de reacții adverse, cele mai multe fiind foarte grave.

Dezinformare grosolană

În mod etic, părinții ar trebui să ia o decizie în privința copiilor lor după ce au fost informați despre riscurile uriașe ale vaccinului ROR, însă acest lucru nu se întâmplă. Așa cum spun și producătorii, vaccinul nu protejează în totalitate, însă trecerea prin boală, că este pojar sau oreion, conferă o protecție pe viață. Oreionul  este o boală contagioasă, manifestată frecvent prin mărirea glandelor salivare parotide, aflate în apropierea urechilor și afectează mai ales copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, foarte rar apărând la copiii de 1-2 ani. În cele mai multe cazuri de oreion, tratamentul constă în administrarea de medicamente pentru durere și de fluide, precum apa sau ceaiul. Unele persoane prezintă simptome ușoare sau sunt asimptomatice și adeseori nu știu că au boala, iar în majoritatea cazurilor, recuperarea este completă în câteva săptămâni. La rujeolă (pojarul) și rubeolă (pojarul mic) tratamentul constă în simptomatice, pentru că organismul se descurcă singur să lupte împotriva infecțiilor virale.