ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarațiile autorităților după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde și-au pierdut viața doi pacienți Covid, au fost absolut halucinante. Raed Arafat a încercat să arunce vina în spatele morților, care, vezi Doamne, erau foarte agitați și au încurcat-o pe infirmieră să schimbe tubul de oxigen, scrie jurnalista Claudia Marcu de la Ziarul Național.

Moartea în chinuri a pacienților Covid din spitalele românești, care ard de vii, a devenit aproape o banalitate. Cel puțin pentru autorități, care nici măcar nu mai depun eforturi să acopere mizeria și culpa sistemului sanitar. Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești a scos la iveală aspecte oribile pe care cei din sistem le-au negat cu vehemență. Vinovat pentru moartea celor doi pacienți de acolo nu este nimeni, a spus Raed Arafat, lăsând, totuși, să se înțeleagă că răspunzători pentru tragedie ar fi fost pacienții, care erau foarte agitați.

”O infirmieră a mișcat un pat pentru a pune un tub de oxigen și atunci s-a declanșat incendiul, dar rămâne ca ancheta să decidă exact cauza. Infirmiera a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și va fi transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Nu putem arăta cu degetul pe nimeni. Infirmiera trebuia să ajungă la priză, pacienții erau foarte agitați”, a declarat Raed Arafat. Și acum să analizăm. Deci pacienții erau agitați, oare de ce? Chiar așa, ambii, în același timp? Nu mai aveau oxigen? Sau aveau prea mult? Îmi și imaginez scena de groază în care oamenii, disperați, dădeau din mâini și din picioare, împiedicând-o pe amărâta aia de infirmieră să schimbe tubul. Chiar așa, infirmierele se ocupă acum de administrarea de oxigen pentru pacienți?  Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, spunea că nu de la instalația de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecțiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mișcat.

Citiți continuarea AICI