ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu. Federația Patronatelor din Turismul Românesc(FPTR) și Organizația Patronală Mamaia Constanța au depus, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva lui Năsui și a altor funcționari din Ministerul Economiei, informează Evenimentul Zilei.

Năsui, alături de mai mulți funcționari din minister, ar fi vinovați că au făcut infracțiuni de abuz în serviciu, în calitate de inițiatori ai Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2021.

Astfel că, reprezentanții FPTR și OPMCTA, în plângeea penală nr.1570/03.09.2021, menționează că Ministrul Claudiu Năsui și funcționarii din minister se fac vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 297 din Codul penal, în calitate de inițiatori ai Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2021, mai precizează sursa citată.

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului în privința modificării Ordonanței Guvernului nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România și a altor acte normative, a fost trecut pe ordinea de zi și aprobat de Ședința Guvernului din data de 29.06.2021( OUG nr.65/2021), fără a fi respectat termenul afișat pe site, de 10 zile, fără avizut Comisiei Dialog Social MEAT, fără a fi discutată în C.E.S și fără a comunica răspunsul la solicitarea FPTR din adresa 1548/27.06.2021.

Potrivit art.175 alin(1) lit.b) din Codul penal, persoanele împotriva cărora s-a formulat această plângere au calitatea de funcționari publici întrucât exercită o funcție de demnitate publică, iar adoptarea dar și susținerea unui act normativ cu încălcarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională reprezintă o îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu”, specifică comunicatul de presă, citat de Evenimentul Zilei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews