ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis, președintele României, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem, anunță știripesurse.ro.

Decretele de decorare au fost semnate astăzi de președintele României.

Claudiu Petre (36 de ani), fotograf și blogger, și Adrian Rugină (38 de ani), toboșarul trupei Bucium, și-au pierdut viața în incendiul de vineri seara de la clubul Colectiv, salvând alți tineri din flăcări.

Cei doi au ieșit inițial la timp din club, nevătămați, însă s-au întors în clădire încercând să ajute alți oameni să scape din incendiu. Martorii spun că cel puțin 10 oameni au supraviețuit datorită celor doi.