ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma declarațiilor președintelui Iohannis privind protocolul dintre BOR și MAI,  Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) face un apel la toți creștinii din România, și mai ales la cei din structurile statului, să nu cedeze presiunilor venite din partea șefului statului și nici din partea altor cercuri anti clericale. Claudiu Târziu, co-președinte al AUR, a postat un mesaj pe Facebook, prin care spune că prin protocolul semnat marți se încerca a fi adusă o minimă mângâire creștinilor ortodocși, ținuți departe de biserică. Dar, adaugă Claudiu Târziu, intervenția brutală a stângii radicale a determinat factorul politic să-și schimbe hotărârea și să pună din nou la colț Biserica Ortodoxă Română.

Acesta este mesajul co-președintelui AUR:


„Afrontul adus creștinilor în aceste zile a atins cote maxime.

După ce că, de mai bine de o lună, stăm închiși în case și nu avem voie să ne închinăm la sfintele icoane, nu avem voie să participăm la Sfânta Liturghie, și nici măcar nu avem voie să aprindem o lumânare la căpătâiul celor plecați în lumea de dincolo, iată că nu mai avem nici măcar să primim Lumina Sfântă sub supravegherea poliției. Un protocol încheiat marți între BOR și MAI a fost dezavuat azi de președintele României, Klaus Iohannis, pe motiv că este un act de inconștiență, care va produce foarte mulți morți. Nu știm dacă este o previziune a președintelui, sau este, mai degrabă, o amenințare.

Prin acest protocol se încerca a fi adusă o minimă mângâiere creștinilor ortodocși, ținuți de atata vreme departe de biserică. Intervenția brutală, isterică aș spune, a stângii radicale, a determinat factorul politic să-și schimbe hotărârea și să pună din nou la colț Biserica Ortodoxă Română. Pentru ca muncitorii sezonieri să meargă să ajute agricultura Germaniei s-au găsit soluții. Pentru ca românii să meargă să ia Sfânta Lumină în noaptea Învierii, dacă se găsesc soluții nu mai sunt acceptate de la o zi la alta.

AUR face un apel la toți creștinii din România și mai ales la cei din structurile statului să nu cedeze presiunilor venite din partea președintelui României și nici din partea altor cercuri anti clericale, anti Biserică. Să colaborăm cu toții pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în casele cât mai multor credincioși. Este un gest de minimă mângâiere și nu trebuie să mai cedăm nici un metru.”