ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Clinicii Nera din județul Caraș-Severin, în care interpretul de muzică populară din Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian, vaccinat cu schema „completă” de Covid, a fost inițial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 ședințe de terapie, din care el nu a făcut nici o astfel de ședință, informează Știri pe Surse. O anumită parte a presei a anunțat decesul interpretului de muzică populară ca survenit în urma unor complicații post-Covid sau a unei afecțiuni cardiace, trecând sub tăcere sau în plan secund faptul că artistul era injectat cu serurile experimentale Covid și că, cel mai probabil, suferise „complicații” în urma unor reacții adverse la vaccinarea Covid. Clinica Nera, citată de presă ca ultima unitate medicală la care a ajuns cântărețul înainte de a fi adus în stare gravă la spitalele de stat, a ținut să precizeze că defunctul se prezentase în stare bună de sănătate, având valori în limite normale ale parametrilor fiziologici, și nu apucase să înceapă terapia agreată cu clinica privată.

„În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Apreciem că cea mai mare parte a mass media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate, unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări: Domnul Petre Mîțu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera, într-un comunicat de presă, de luni.

În cursul dimineții de sâmbătă, artistul s-a simțit rău, fiind transferat la Spitalul din Oravița, apoi la Reșița.

„Spre dimineață, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîțu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oravița; Acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice, care a oprit tusea și hempotizia; Pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar, din prudență, a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior, a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera. Reprezentanții clinicii private au făcut mai multe precizări legate de pacienți, de tratament și de procedurile la care sunt supuși.

„Dezmințiri: Cinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței. La valori INR 6-7, constatate la SP Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activității”, mai transmit reprezentanții Clinicii Nera, citați de Știri pe Surse.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, județul Caraș-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântărețului de muzică populară din județul Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reșița, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid pe care nu a mai apucat să-l urmeze, fiind trimis cu Ambulanța la Spitalul Oravița și, apoi, la cel din Reșița. Polițiștii și procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din județul Mehedinți. Familia nu se poate opune acestei decizii.