ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În rechizitoriul bombă făcut public în această săptămână, procurorul special John Durham a susținut că agenții campaniei Clinton din 2016 au inventat cu bună știință acuzații false potrivit cărora președintele Donald Trump ar fi primit comunicații secrete de înaltă tehnologie de la Alfa Bank, legată de Kremlin, informează publicația National File.

 
Acuzarea Durham a mai susținut că avocatul campaniei Clinton, Michael Sussmann, a răspândit în mod intenționat această farsă către FBI, presa favorabilă democraților și o altă agenție federală nedezvăluită, sub pretexte false.

Mai mult, rechizitoriul Durham identifică creierul operațiunii de creare și răspândire a farsei Alfa Bank Hoax ca fiind un director din Big Tech, care ar fi "exploatat" datele deținute în privat de mai multe mari companii de tehnologie pentru a crea o "narațiune" falsă despre coluziunea Trump-Rusia. Această persoană ar putea fi Eric Schmidt, fostul președinte executiv al Alphabet, compania-mamă a Google.

Teoria conspirației potrivit căreia campania din 2016 a lui Donald J. Trump ar fi comunicat în secret cu Alfa Bank, cu sediul în Rusia, prin intermediul unui server secret, a fost o obsesie a cercurilor anti-Trump timp de ani de zile, în ciuda faptului că a fost dezmințită atât de FBI, cât și de ancheta Mueller.
 
Susținătorii continuă să insiste că, în ciuda faptului că au fost găsite în mod repetat ca fiind nefondate, autoritățile federale pur și simplu nu au reușit să adune expertiza tehnică pentru a demasca complotul rusesc ticălos.

Cu toate acestea, potrivit actului de acuzare Durham, echipa care a redactat inițial cartea albă în care era prezentată teoria conspirației știa foarte bine că este un nonsens - dar a difuzat-o oricum pentru a elabora o "narațiune" care să declanșeze o anchetă federală și să-l submineze public pe președintele Trump.

La scurt timp după ce acuzația de infracțiune pentru declarații false către FBI a devenit publică, firma de avocatură a lui Sussmann - Perkins Coie - a emis această declarație: "Având în vedere acțiunea de astăzi a consilierului special, Michael Sussmann, care a fost în concediu de la firmă, și-a oferit demisia din firmă pentru a se concentra pe apărarea sa legală, iar firma a acceptat-o."

Perkins Coie a reprezentat atât campania lui Clinton, cât și Comitetul Național Democrat în 2016. Firma a servit un rol vital în fabricarea și difuzarea Dosarul Steele, care a fost dezmințit - un document care susținea, printre altele, că Trump ar fi urinat pe prostituate rusești într-o cameră de hotel în care a stat familia Obama.

Mai recent, Perkins Coie l-a reprezentat pe senatorul Mark Kelly (D-AZ) într-un proces eșuat împotriva National File, care susținea că Kelly nu s-a îmbrăcat ca Adolf Hitler, iar un avocat Perkins Coie a susținut în fața unui judecător că trebuie să oprească viitorul audit electoral din Arizona.

Cartea albă ar fi fost creația unui confident al campaniei lui Clinton, pe care actul de acuzare din Durham îl numește Tech Executive-1, care "a susținut că i s-a oferit anterior un post în guvern în cazul în care Hillary Clinton ar fi câștigat președinția" și "și-a exploatat accesul la date nepublice la mai multe companii de internet pentru a efectua cercetări de opoziție privind Trump ... În virtutea poziției sale la Internet Company-1 și la alte companii, Tech Executive-1 a menținut accesul direct sau indirect la, și capacitatea de a oferi altora acces la, cantități mari de date de internet și de securitate cibernetică, inclusiv date DNS", subliniere adăugată de Dosarul Național.

Actul de acuzare de la Durham se referă la trei companii de tehnologie asupra cărora Tech Executive-1 și-a exercitat influența în numele campaniei Clinton:

Internet Company-1 "oferă diverse servicii și produse legate de internet, inclusiv servicii de rezolvare a Sistemului de nume de domeniu ("DNS")"; Internet Company-2 "printre altele, a colectat date DNS din diverse puncte de pe internet"; și Internet Company-3 "a primit date care fuseseră colectate de Internet Company-2 sau de compania-mamă a acesteia, iar apoi a folosit și analizat aceste date pentru a-și consilia clienții din sectorul privat cu privire la riscurile de securitate cibernetică și de afaceri".

Nu este clar cine este acest director, dar Eric Schmidt pare să se potrivească descrierii. La momentul respectiv, acesta era președinte executiv al Alphabet Inc, compania-mamă a Google, și un consilier neoficial al campaniei Clinton, care a fondat start-up-ul The Groundwork pentru a servi drept contractor tehnologic de top pentru campanie.

Alphabet este compania-mamă a Google, care deține cel mai mare serviciu public de DNS din lume. De asemenea, Alphabet a deținut o participație în Crowdstrike, care a furnizat servicii de securitate cibernetică pentru DNC și care și-a asumat un rol principal în investigarea presupuselor atacuri cibernetice rusești împotriva DNC, precum și a campaniei lui Clinton.

Emailuri din 2014 publicate de Wikileaks au dezvăluit că John Podesta, președintele campaniei lui Clinton, credea că Schmidt "vrea în mod clar să fie consilier extern principal".