ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lege a grațierii ar ridica semne de întrebare asupra determinării României de a combate corupția scrie pe Facebook fosta candidată a USB la sectorul 1.

"USB/USR consideră că într-adevăr condițiile de detenție din România trebuie îmbunătățite. Însă soluția pe termen lung pentru a elimina supra-aglomerarea din penitenciare nu este promovarea unui proiect de amnistie, cât construcția de noi penitenciare, care să ofere condiții de detenție civilizate” consideră aceasta. 

Cu alte cuvinte, deși recunosc că există o problema cu condițiile de detenție, reprezentanții USB nu iau în calcul o rezolvare a acestora de urgență, ci numai odată cu construcția de noi închisori. Cât ar putea dura însă construtia de noi închisori în condițiile în care, de pildă, realizarea unui pasaj subteran în intersecția din Piață Sudului din București, începută în 2014, are termen de finalizare în 2017-2018 după multiple amânări? Și ce se întâmplă cu oamenii deținuți în condiții de maximă aglomerare și promiscuitate între timp? 

Dincolo de opinia candidatei USB pe acest subiect, iese în evidență frecvența cu care aceasta este promovată de o anumită parte a mediei. Iată de pildă o selecție de articole de pe Hotnews din utimele 10 zile:

-Clotilde Armand vrea o strategie în ce privește necesarul de licee, școli, grădinițe și creșe din sectorul 1(12 iulie)
-Clotilde Armand: PNL, un partid nereformat, corupt și clientelar, se agață de capitalul de imagine pozitiv al lui Dacian Cioloș (11 iulie)
-Clotilde Armand: Dacă ar avea o minimă decență, domnul Dragnea ar înceta să îi dea lecții lui Dacian Cioloș, probabil cel mai onest, competent și bine-intenționat prim-ministru pe care l-a avut România (10 iulie)
-Clotilde Armand: Cetățenii ne-au semnalat tăieri masive de copaci, de la rădăcina, în zonele Kiseleff, Cișmigiu și a parcului IOR. USB îi cere Gabrielei Firea să oprească imediat defrișările (9 iulie)
-Clotilde Armand: Alegerea noilor viceprimari de la București marchează refacerea marii coaliții PSD-PNL. Nu e lipsit de semnificație faptul că Tudy Ionescu este fostul asistent al lui Bușoi (7 iulie)
-Clotilde Armand, mesaj pentru Klaus Iohannis: "Unde erați când PNL și PSD băteau palma pentru a-și tranșa majoritatea primăriilor din țară printr-un blat de proporții naționale? România are nevoie de un președinte implicat"(5 iulie)
-Clotilde Armand: Nu evenimentele culturale și sportive "ștrangulează"  traficul în București, ci lipsa parcărilor la intrarea în oraș, lipsa unei șosele de centură, absența unui sistem funcțional de management al traficului (4 iulie).

Cu poziția de azi privind penitenciarele avem 8 știri cu Clotilde Armand în ultimele 10 zile (4-13 iulie) pe hotnews.ro, un portal de știri auto-asumat de dreapta, pro-european și atlantist, pro-globalizare și anti-patriotism economic, anti-naționalism, etc.

În mod cert Clotilde devine un brand ultra-mediatizat, profitând de prezența sa charismatică în antiteză cu mult mai ștersul său coleg de USB/USR, Nicușor Dan. Rămâne de văzut cum va fi folosită în laboratoarele "sistemului” care conduce destinele României, doar ca purtătoare de mesaje sau drept candidat/oficial desemnat la funcții-cheie în stat? 

Oricum, rezultatele bune obținute de aceasta la primăria sectorului 1, dublate de victimizarea sa eficientă ("câștigătoarea din exit-poll furată la numărătoarea oficială”) a deschis portițe și pentru alte numiri de "expați” în funcții-cheie în administrația și viață politică/socială/sportivă (vezi antrenorul naționalei de fotbal!) românească.