ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un procuror din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) a dispus, marți, renumărarea voturilor de la Sectorul 1, unde primar, după alegerile locale, a ieșit Clotilde Armand, susținută de PNL și USR PLUS, în dauna lui Dan Tudorache, de la PSD.
 
Procurorul SIIJ a dispus delegarea polițiștilor Direcției Generale de Poliție a municipiului București pentru identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare, numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare, care și-au exprimat dreptul la vot.

De asemenea, procurorul a dispus confruntarea rezultatelor obținute după numărarea celor 166 de secții de votare din Sectorul 1 cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării și predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din cauză.

Totodată, s-a dispus efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context.

Șefului echipei de cercetare îi va fi pus la dispoziție de către procurorul de caz, fie dosarul cauzei, fie doar acte din dosar care interesează ducerea la îndeplinire a activităților stabilite prin prezenta ordonanță.