ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gareth Bale, Marco Asensio, Andriy Lunin și Rodrygo de la Real Madrid au fost testați pozitiv la COVID-19, la fel ca și antrenorul secund Davide Ancelotti, a anunțat joi clubul într-un comunicat, conform Reuters.

Clubul și-a amânat antrenamentul primei echipe de joi dimineață până după-amiază pentru a le permite să testeze jucătorii și personalul.

Este al treilea anunț al clubului în două zile, după ce Luka Modric și Marcelo au fost și ei testați pozitiv.
 
Sports Yahoo precizează că: „De îndată ce vor fi testați negativ, jucătorii vaccinați se pot întoarce imediat”
 
După ce a fost testat pozitiv, Marcelo a declarat pe social media: "Vaccinurile salvează vieți".

Real nu a precizat dacă aceștia au suferit vreun simptom, dar jucătorii au fost mutați în carantină în conformitate cu protocoalele Spaniei și vor rata meciul de duminică din campionat cu Cadiz.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește rapid în Europa, cu un impact tot mai mare asupra sportului.
După ce și-a închis întreaga echipă de baschet timp de o săptămână din cauza unui focar de virus, Valencia a confirmat luni patru cazuri la echipa de fotbal, inclusiv la antrenorul principal și doi jucători.

Totodată, clubul Liverpool a anunțat că trei jucători importanți ai lotului au ratat ultimul meci cu Newcastle, conform portalului Sportsmole:

"Fabinho, Curtis Jones și Virgil van Dijk vor rata meciul din Premier League din această seară împotriva lui Newcastle United după ce au fost testați pozitiv la COVID-19", se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

"Cei trei jucători se află în izolare acum. Ca urmare, întregul lot al clubului a fost testat pentru COVID-19, dar fără a mai fi detectate alte cazuri pozitive"., a mai comunicat clubul.
 
După ce s-a aflat că trei jucători au fost testați pozitiv, antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a afirmat că, în ciuda apariției de noi cazuri în lotul clubului, el va susține în continuare vaccinarea:
 
„Nu îmi voi cere scuze pentru punctul meu de vedere cu privire la vaccinare, indiferent cât de nepopular m-ar putea face în anumite segmente ale societății. Sunt la fel în privat ca și în public în această privință.

Dacă mă întâlnesc cu prieteni sau cu persoane la care țin în viața mea, departe de fotbal, și îmi spun că nu și-au făcut încă vaccinul, fac tot posibilul să îi încurajez să asculte de experți. Nu este niciodată un caz de 'ascultă-mă pe mine' - este întotdeauna 'ascultă-i pe cei care știu'.

Ignorați-i pe cei care pretind că știu. Ignorați minciunile și dezinformările. Ascultați-i pe cei care știu cel mai bine. Dacă faceți asta, veți ajunge să doriți vaccinul și rapelul”, a precizat Klopp, managerul lui Liverpool.
 
Într-o altă declarație, Klopp a precizat că este încântat de numărul pozitiv de vaccinări din clubul său:
 
"Starea de vaccinare a echipei este destul de bună. Am primit rapeluri pentru toți cei care erau eligibili. Din motive medicale, unora nu li s-a permis în acel moment, dar vor fi făcute în zilele următoare”.