ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concertele din Piaţa Unirii din Cluj au provocat prăbuşirea unor bucăţi mari din tavanul Catedralei Sfântul Mihail. 
Așa susţine administratorul lăcaşului vechi de 600 de ani. Reprezentanţii bisericii cred că scena pe care au fost susţinute concertele a fost amplasată prea aproape de clădire, iar tencuiala a căzut din cauza vibraţiilor. Primăria respinge acuzaţiile.
 
Organizatorii evenimentului spun că au respectat toate prevederile din autorizaţia emisă de primărie şi dau asigurări că ceea ce s-a întâmplat în biserică nu are legătură cu manifestarea din piaţă: "Normele de siguranţă în ceea ce priveşte nivelul sunetului au fost respectate în limitele regulilor impuse de administraţia locală. Mai mult decât atât, pe parcursul celor două zile de concerte, am făcut tot posibilul pentru a menţine buna desfăşurare a slujbelor care au avut loc în biserica amplasată în Piaţa Unirii".

La rândul lor, reprezentanţii primăriei spun că este greu de demonstrat că tavanul catedralei a avut de suferit de pe urma concertelor.

Catedrala Sfântul Mihail a fost construită în urmă cu 600 de ani, iar anul viitor va intra într-un amplu proces de reabilitare.