ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 25 martie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis închiderea magazinelor de la ora 18:00, iar a circulației de la ora 20:00, în weekend-uri, pentru localitățile care depășesc 4,5 la mia de locuitori, dar și în timpul săptămânii pentru localităție a cărei rată de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori.

Cum orașul Cluj-Napoca a depășit rata de infectare de 6,70 la 1.000 de locuitori, clujenii au inițiat discuții despre organizarea unui protest în Cluj-Napoca."Noile restricții mi se par absurde și tâmpite. Ce părere aveți? Aș fi dispus să particip la un miting în care să protestăm împotriva acestor noi restricții. La miting să păstrăm distanța de 5 metri între noi și să purtăm mască. Se poate organiza după 8, când teoretic nu va mai fi trafic. O să scriu pe cât mai multe grupuri, poate ne strângem de un miting decent", a afirmat un clujean pe unul dintre grupurile de Facebook, potrivit știridecluj.ro.

O altă postare citată de ziarul clujean spune așa:"Ce distanță? Că în mall sunt oamenii ca și castraveții în borcan, pe autobuz la fel, în magazine la fel. Ăștia ne iau de proști. Adică tu faci vaccin care presupune că îți face anticorpi apoi, dar tot porți virusul și îl dai mai departe. Dar ce e corpul uman? Uber? Adică anticorpii pentru ce îi mai faci? Niște prostii de restricții, nu altceva! Acum lumea o să se înghesuie la cumpărături și mai mult ca să le prindă deschise. Pe lângă asta, când erau câte 10.000 pe zi nici naiba nu a băgat atâtea restricții și c****uri. Dacă ai avut COVID ai deja anticorpi, pentru ce să mai faci vaccin? Ceva anticorpi mai șmecheri?"

Grupurile de facebook s-au mobilizat cel mai repede după hotărârile luate de CNSU din 25 martie. Printre cele mai evidențiate reacții, s-au remarcat cele ale sportivilor, în cadrul grupului "Toți sportivii ies în stradă", după noile declarații conform cărora sălile de fitness se vor închide de astăzi, 26 martie, în localitățile care au mai mult de 4 cazuri la mie. Sportivii au fost de comun acord să organizeze proteste în Cluj, precum și în restul țării, dumincă de la ora 18:00. "Duminică ora 18 toți Clujenii în stradă" , "Propun și eu pentru dumincă ora 18:00, majoritatea sunt liberi în acea zi și la acea oră, ca să putem, să ne adunăm cât mai mulți", sună declarațiile sportivilor, care au creat un grup nou de telegram, după ce grupul de facebook a fost sters. Protestul a fost anunțat și pe pagina "Cerem redeschiderea sălilor de sport".