ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toaletele publice aflate pe lista de achiziții a Primăriei încă de la începutului lunii ianuarie 2023, sunt automate – ecologice și vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități, informează presa locală, potrivit RTV.

Valoarea contractului este de 928.000 de lei, fără TVA, deci de aproximativ 190.000 de euro, plus TVA-ul de 19%. Astfel, prețul total de achiziție ajunge la 1.027.896 de lei, fără TVA, pentru cele patru WC-uri publice. Astfel, pentru una singură, primarul Emil Boc va plăti din bugetul local 56.340 de euro.

Furnizorul este o firmă din București, care alimentează cu aceste piese rare și alte orașe, precum Iașiul sau Sibiul. Potrivit sursei citate, WC-urile sunt  Eco Friendly, adică prietenoase cu mediul înconjurător, având chia inteligența de a se curăța singure. De asemenea, ele sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă și protejate cu vopsea antigraffiti. Mai au și alte calități: au un sistem de muzică ambientală în interior și o lumină plăcută. 
 
Desigur, ele nu vor fi gratuite- utilizarea, chiar în caz de urgență, va necesita 50 de bani.
 
Ei bine, Emil Boc nu e la prima achiziție de acest gen, a mai cumpărat WC-uri luxoase și acum doi ani, care au fost chiar mai scumpe decât acestea, prețul lor ridicându-se la 60.000 de lei bucata. 
 
Potrivit sursei citate, primarul inovator al Clujului, și fostul premier al României, vrea ca tinerii să voteze încă de la  16 ani la alegerile locale și regionale din Europa. 

„Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului ‘Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022’, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative”, a anunțat Emil Boc într-o postare pe Facebook.