ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clujul ocupă locul doi după Capitală în privința vaccinării împotriva Covid-19. În același timp, la Cluj, numărul infectărilor crește de la o zi la alta. Pe scurt, potrivit datelor furnizate în domeniu, Clujul a atins o rată vaccinală de aproape 45%, dar cu toate astea, într-o singură zi, numărul de infectări a ajuns la 22, relatează Ziar de Cluj.

„Acoperirea vaccinală în municipiul București, la populația eligibilă de peste 12 ani, este de 48,35%, urmat de județul Cluj, cu 44,8%, practic aceste două județe sunt cu o rată de acoperire vaccinală de peste 40%”, afirma Valeriu Gheorghiță săptămâna aceasta, într-o conferință de presă.

Până în prezent, la nivelul Clujului au fost administrate în total  542.014 de doze de vaccin. Însă, spre surprinderea autorităților, numărul noilor infectări menține Clujul într-un top negativ: în ultimele 24 de ore au fost înregistrate un număr de 22 cazuri noi Covid-19. 

Așadar, al doilea cel mai vaccinat oraș din țară, se află în topul infectărilor cu Covid, unde rata de incidență a înregistrat o creștere de la 0,24 la 0,26/1000 locuitori în ultimele 24 de ore.