ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, vaccinarea este o "responsabilitate individuală". El pledează pentru o abordare bazată pe transparență și educație, mai degrabă decât pe obligații, potrivit Le Figaro.

Ar trebui ca populația să fie vaccinată pentru a face față variantei Delta? Intervievați în Les Echos , fondatorii BioNTech, firma care se află la originea unuia dintre cele mai utilizate vaccinuri împotriva Covid-19, se îndoiesc de noua abordare.
 
Persoanele care nu se vaccinează vor fi "cel mai probabil infectate" cu virusul, care devine din ce în ce mai contagios, spune co-fondatorul Ugur Sahin. 

"Următoarea generație de viruși va avea o rată de infectivitate de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată va putea infecta până la 8 persoane care nu sunt imune", avertizează el.

Vaccinarea este, prin urmare, deosebit de utilă, dar, în opinia sa, este mai presus de toate o chestiune de "responsabilitate individuală":

 "În opinia mea, ca medic și om de știință, a  face vaccinarea obligatorie ar putea avea un efect opus celui urmărit”, a declarat Sahin.