ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Ana Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, apreciază că anunțul președintelui PSD, confrm căruia atât Guvernul, cât și grupul de la Senat și Camera Deputaților au decis organizarea unui referendum privind modificarea Constituției, reprezintă un semn de normalitate. Comitetul Național de Inițiativă Cetățenească se alătură demersului inițiat de PSD și susține demararea unui referendum, care  este doar expresia cea mai firească a respectării legii, a subliniat Ana Corina  Săcrieru.


„Comitetul național de inițiativă cetățenească privind revizuirea Constituției apreciază declarația d-lui Dragnea ca un semn de normalitate, fiind urmarea respectării unui angajament pe care partidele politice mari și l-au asumat încă de acum aproape un an. Potrivit legii, după avizarea inițiativei cetățenești de către Curtea Constituțională, demararea procedurii referendumului este obligatorie. Dacă legea prevede această obligativitate și dacă România este un stat de drept în care voința a trei milioane de cetățeni nu poate fi desconsiderată, atunci organizarea referendumului este doar expresia cea mai firească a respectării legii”,, a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, avocatul Ana Corina Săcrieru, pentru stiripesurse.ro.
 
Camera Deputaților a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pe tema definiției familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituție urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.