ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou miting de solidarizare cu doctorița Camelia Smicală  a avut loc sâmbătă, 11 noiembrie,  în fața Ambasadei Finlandei la București, acțiune organizată de Coaliția pentru Familie și Platforma Împreună, și la care au luat parte câteva zeci de pesoane. La protest a fost prezent și Marius Bodnariu, al cărui caz, similar cu cel al doctoriței Smicală, a fost extrem de mediatizat anul trecut, după ce protecția copilului din Norvegia, Barnevernet, i-a luat cu forța cei cinci copii. Dar care, până la urmă, au fost redați părinților, famila completă revenind în România.

Tot azi, într-un scurt mesaj postat pe Facebook, cei doi copii ai Cameliei Smicală, Maria și Mihai, spun că vor să revină acasă, la mama lor, de care le este dor.

Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie,  prezent la protest, a declarat că  acest caz este „o tragedie cu care Europa a început să se obișnuiască, cu despărțirea copiilor de părinți, pentru motive închipuite, fără nicio importanță. Prin prezența noastră aici vrem să arătăm că ne pasă, că suntem alături de ei, că ne rugăm pentru ei și mai ales că cerem atât statului finlandez, care trebuie să reunească această familie, cât și statului român să facă un pas decisiv pentru rezolvarea acestui caz. Atât mama cât și copiii sunt cetățeni români. Statul român ne oferă țarcuri din spatele cărora trebuie să ne exprimăm, are o grijă deosebită față de siguranța tuturor, mai puțin de siguranța copiilor doctorului Smicală”.
 
„Îl rugăm pe președintele Klaus Iohannis să fie aproape de familia Smicală, să intervină cu autoritatea, cu prestația funcției de președinte al României, și să facă ceva concret pentru această familie. Există o cerere a doamnei Smicală pentru repatriere. Îi cerem președintelui României să-și plece ochii, urechea, către această familie”, a mai spus Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie.
 
Marius Bodnariu, trecut prin experiența luării cu forța a celor cinci copii de către statul norvegian, a venit la protest însoțit de fiicele sale.

„Să continuați să vă rugați pentru ei! Ne bucurăm că noi înșine putem fi o mărturie vie că Dumnezeu răspunde rugăciunilor. El este un Dumnezeu atotputernic, care poate să schimbe planurile celui rău. Aș transmite un mesaj Finlandei cu această ocazie: Nu urma drumul pe care Norvegia vrea să il deschidă si să îl dea ca exemplu altor națiuni, prin distrugerea familiei”, a declarat Bodnariu. 

Nu este prima dată când românii s-au solidarizat cu medicul Camelia Smicală, ai cărei copii au fost luați abuziv de statul finlandez. Pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, mitinguri de susținere a familiei Smicală au avut loc în mai multe orașe din țară. Și în vară au avut loc manifestații de sprijinire a medicului român.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews