ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul chirurg Mihail Pautov ține să tragă un semnal de alarmă asupra băuturilor pe care fiecare dintre noi le consumăm. Doctorul susține că cea mai nocivă băutură pentru organism este Coca Cola, fiind mai periculoasă decât orice drog, asta pentru că afectează un număr uriaș de persoane, relatează Știripesruse.

Iată ce a scris Putov pe rețelele de socializare:

„Dacă iei laolaltă cocaina, morfina, marijuana și orice alt drog îți vine în minte, numărul persoanelor care suferă de pe urma lor este de 10 ori mai mic decât numărul de oameni care suferă real, zilnic, consumând un produs de pe raft care se cheamă Cola. Fie că vorbim de Coca Cola, de orice formă găsești, Cola este o otravă. Este cea mai mare otravă pe care o poți consuma astăzi, la un preț foarte mic, foarte avantajos, luat de pe raft. Imaginați-vă așa: o sticlă de suc conține un pahar de zahăr.”

Conform medicului, consumul excesiv de zahăr din băuturile carbogazoase, poate avea efecte devastatoare asupra sănătății. Organismul uman nu poate procesa cantități mari de zahăr într-un timp scurt, ceea ce poate declanșa o serie de probleme metabolice, iar excesul de zahăr din băuturile carbogazoase poate suprasolicita pancreasul, care are rolul de a regla nivelul de zahăr din sânge.