ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineața, o atenționare cod galben de vijelii și grindină, valabilă pentru toată țara, aceasta expirând luni, la ora 22.00, potrivit Mediafax.

 
Meteorologii avertizează că luni, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua în toată țara.

Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Atenționarea este valabilă până la ora 22.00.

Reprezentanții ISU Mehedinți au anunțat că, în timpul nopții de duminică spre luni, din cauza manifestărilor codului roșu de ploi și vijelii, mai multe acoperișuri de bloc au fost luate de vânt și mai mulți copaci au căzut peste autoturisme.

„Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale acestea fiind transportate la UPU de către echipajele de Ambulanță. În localitatea Șimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane (doi adulți și doi copii). După acordarea primului ajutor medical celor doi adulți, care au suferit traumatisme, aceștia au fost transportați la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.
 
În județul Olt zeci de copaci și stâlpi au căzut și au avariat mai multe mașini, din cauza rafalelor de vânt din noaptea de duminică spre luni, când a fost cod roșu de vijelii și ploi.
 
Potrivit reprezentanților ISU, a mai fost o sesizare care privea căderea unei tencuieli de pe un bloc în Militari, pe Șoseaua Virtuții, iar, în Berceni, o barieră de parcare a fost smulsă din pricina vântului puternic.

Bucureștiul și județul Ilfov s-au aflat, luni dimineață, sub atenționare de cod portocaliu de vijelii și grindină până la ora 02.45, iar în prezent toată țara se află sub cod galben de furtuni.