Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineața, o atenționare cod galben de vijelii și grindină, valabilă pentru toată țara, aceasta expirând luni, la ora 22.00, potrivit Mediafax.

 
Meteorologii avertizează că luni, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua în toată țara.

Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Atenționarea este valabilă până la ora 22.00.

Reprezentanții ISU Mehedinți au anunțat că, în timpul nopții de duminică spre luni, din cauza manifestărilor codului roșu de ploi și vijelii, mai multe acoperișuri de bloc au fost luate de vânt și mai mulți copaci au căzut peste autoturisme.

„Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale acestea fiind transportate la UPU de către echipajele de Ambulanță. În localitatea Șimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane (doi adulți și doi copii). După acordarea primului ajutor medical celor doi adulți, care au suferit traumatisme, aceștia au fost transportați la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.
 
În județul Olt zeci de copaci și stâlpi au căzut și au avariat mai multe mașini, din cauza rafalelor de vânt din noaptea de duminică spre luni, când a fost cod roșu de vijelii și ploi.
 
Potrivit reprezentanților ISU, a mai fost o sesizare care privea căderea unei tencuieli de pe un bloc în Militari, pe Șoseaua Virtuții, iar, în Berceni, o barieră de parcare a fost smulsă din pricina vântului puternic.

Bucureștiul și județul Ilfov s-au aflat, luni dimineață, sub atenționare de cod portocaliu de vijelii și grindină până la ora 02.45, iar în prezent toată țara se află sub cod galben de furtuni.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews