ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, valabilă pe parcursul zilei de duminică în 15 județe din centrul și sud-vestul țării.

De asemenea, până luni dimineața va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică în 18 județe din sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte.

Astfel, în intervalul 5 iulie, ora 12:00 - 5 iulie, ora 23:00, în Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35 - 40 litri/mp și pe arii restrânse 50 - 70 litri/mp.

Județele avertizate de Cod portocaliu sunt: Caraș-Severin (parțial), Hunedoara, Alba (parțial), Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău (parțial), Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți.Potrivit ANM, în perioada 5 iulie, ora 12:00 - 6 iulie, ora 3:00, în zonele atenționate de avertizarea Cod galben vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 litri/mp și izolat 40 -50 litri/mp.

Se vor afla sub Cod galben de vreme rea județele: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman și Vrancea.