ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capitala și 21 de județe se vor afla, miercuri și joi, sub avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Prognoza de specialitate relevă faptul că, în intervalul 29 - 30 iulie, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade Celsius, iar pe arii restrânse miercuri și, local, joi, se vor situa peste 37 - 38 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade Celsius.

Avertizarea Cod galben este valabilă în municipiul București și în județele Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.