Capitala și alte 17 județe din sudul și sud-estul țării se află sub Cod galben de ninsori și viscol pe parcursul zilei de miercuri iar până pe 30 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul și centrul țării, transmite Agerpres.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri 28 noiembrie, între orele 2:00 și 20:00, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, și se va depune strat de zăpadă, local, consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.
 
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 - 75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Conform ANM, după expirarea atenționării Cod galben va intra în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece în toată țara, valabilă de miercuri seara până vineri dimineața.

În București, vremea va deveni geroasă, iar precipitațiile estimate pentru următoarele zile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, în timp ce vântul va sufla cu viteze de până la 55 km/h, relevă prognoza de specialitate a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În intervalul 28 noiembrie, ora 8:00 - 29 noiembrie, ora 8:00, îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafala în general de 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă și se va situa în medie între 7 și 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, în timp ce minima va oscila între -6 și -4 grade.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews