ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capitala și alte 17 județe din sudul și sud-estul țării se află sub Cod galben de ninsori și viscol pe parcursul zilei de miercuri iar până pe 30 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul și centrul țării, transmite Agerpres.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri 28 noiembrie, între orele 2:00 și 20:00, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, și se va depune strat de zăpadă, local, consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.
 
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 - 75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Conform ANM, după expirarea atenționării Cod galben va intra în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece în toată țara, valabilă de miercuri seara până vineri dimineața.

În București, vremea va deveni geroasă, iar precipitațiile estimate pentru următoarele zile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, în timp ce vântul va sufla cu viteze de până la 55 km/h, relevă prognoza de specialitate a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În intervalul 28 noiembrie, ora 8:00 - 29 noiembrie, ora 8:00, îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafala în general de 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă și se va situa în medie între 7 și 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, în timp ce minima va oscila între -6 și -4 grade.