ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, valabilă în 11 județe din centrul și sudul țării, până luni la ora 12:00, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în perioada 2 iunie, ora 21:00 - 3 iunie, ora 12:00, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50 - 70 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

De asemenea, pentru același interval de timp, meteorologii au emis și o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate pentru zone din sudul, estul și centrul țării.

Astfel, în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30 - 40 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognozele.