ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit Codul roşu până joi, la ora 12:00, pe râul Crasna din județul Satu Mare.

Până la ora 16:00 ANM anunţă Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa la intrarea în ţară (sector aferent s.h. Valea Vişeului), Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş – judeţele Maramureş şi Satu Mare, Someşul Mare– judeţul Bistriţa Năsăud, Someşul Mic – judeţele Bihor şi Cluj, Crişul Repede (amonte s.h. Vadu Crişului) – judeţele Cluj şi Bihor, Crişul Negru (afluenţi curs superior şi mijlociu) –judeţul Bihor.

Ploile torenţiale și viiturile au făcut, ieri, prăpăd în trei județe din nord-vestul țării, unde hidrologii au emis și avertizări cod roșu de inundații. Potrivit celui mai recent bilanș, peste 500 de case şi aproape 2.000 de hectare de terenuri arabile au fost afectate de inundaţii în judeţul Sălaj, iar 53 de poduri au fost avariate, până în prezent mai multe persoane fiind evacuate din calea apelor, informează Evz.

În Maramureș, şase hectare de teren arabil, trei hectare de păşuni şi cinci podeţe au fost afectate de inundaţii, iar zece persoane au fost evacuate, în timp ce alte patru au fost salvate dintr-o rulotă surprinsă de ape.