ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Forța Națională si Partidul România Unită au decis, la Târgu Mureș, formarea unui pol naționalist, prin unificarea forțelor într-un singur partid. De săptămâna viitoare, o comisie comună formată din reprezentanții ambelor partide va demara pregătirea unui congres prin care reprezentanții curentului naționalist să conlucreze din interiorul unui singur partid.

„Noul pol naționalist este deschis tuturor partidelor și tuturor mișcărilor naționaliste din România care respectă principiile democratice și ale statului de drept, existând discuții avansate în acest sens pentru ca toti cei care doresc o țară suverană și respectată să se alăture noii forțe patriotice. Uniunea Vatra Românească a anunțat deja susținerea pentru acest proiect și faptul că se alătură polului naționalist”, se arată într-un comunicat comun celor doua formațiuni politice.

Potrivit acestuia, comisia comună FN-PRU va lucra la „statutul și la platforma politică a unui naționalism civic, modern si moderat care să corespundă cu așteptările societății românești și care să întrunească aspirațiile naționale ale tuturor celor care doresc să se integreze în noul partid si nevoile României pentru perioada care urmează”.

În ceea ce provește opinia celor care „se opun unificării naționaliste prin toate mijloacele, considerăm că gesturile lor de a bloca formarea unui partid puternic pe această zonă arată foarte clar că au o agendă ascunsă care constă tocmai în a fragiliza zona naționalistă și a o împiedica să se coaguleze, decredibilizând mișcarea patriotică din România care a ajuns la maturitate și este pregătită să devină vocea aspirațiilor naționale românețti”, precizează comunicatul.

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta salută această inițiativă. „Așa cum am spus și în 2015-2016, România chiar are nevoie de un partid cu adevarat naționalist și suveranist în sens modern (fără niciun derapaj xenofob sau sovin, fără stupidități antisemite și excese antimaghiare) pur și simplu PRO - ROMANIA și pro români!”, a scris politicianul pe pagina sa.

Totodată, Ponta notează că „un partid nationalist modern poate și trebuie să spună:

- pe primul loc România și pe urma SUA și UE - în fața sloganului „mai multă Europă" să contrapună "mai multă România"!
- nu tot ce e bun pentru Germania sau Olanda e bun și pentru România - și când interesele sunt contradictorii alegerea noastra trebuie să fie (cu orice preț) pentru țara noastră - vă asigur că și olandezii sau germanii așa fac;
- România modernă (ca și Europa modernă) s-a construit pe principiul națiunii și al interesului național - cei care condamnă azi aceasta valoare sunt practic cei care susțin că o colonie este mai fericită decât o țară independentă;
- cei care spun că putem să facem rău românilor ca să nu se supere europenii greșesc profund și invariabil - cei care consideră mai importantă opinia unor instituții internaționale decât opinia românilor fac o eroare fundamentală”.

Foto: Partidul Forța Națională