ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colegii avocatului Robert Roșu, deținut politic în „România normală” pentru că și-a exercitat „în mod convingător” profesia de avocat - dar nu pe placul procurorilor D.N.A. -, continuă manifestările de protest în apărarea avocatului întemnițat pe nedrept. Astfel, membrii Casei de Avocatură Țuca Zbârcea & Asociații nu vor participa la judecarea litigiilor penale în săptămâna 12-15 aprilie, iar apoi vor solicita recuzarea completurilor care vor conține judecători ce s-au făcut părtași la condamnarea lui Robert Roșu. 

„Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații își exprimă profunda stupefacție față de considerentele hotărârii de condamnare a avocatului Robert Roșu. Ele reprezintă, dincolo de nedreptatea comisă împotriva colegului nostru, un atac la însăși esența profesiei de avocat.

În semn de protest și de alarmă, avocații societății Țuca Zbârcea & Asociații vor evita prezența în sălile de judecată a litigiilor penale în săptămâna 12-15 aprilie, cu excepția cazurilor care nu pot fi amânate. De asemenea, în dosarele penale care ar urma să fie soluționate de membrii completului care l-a condamnat pe Robert Roșu pentru că el „trebuia să știe” că anumite hotărâri judecătorești definitive sunt „greșite”, avocații noștri vor solicita recuzarea acestora.

Mulțumim tuturor colegilor și prietenilor și, în special, organelor de conducere a profesiei de avocat pentru excepționalele dovezi de solidaritate față de cazul confratelui nostru și pentru extraordinara preocupare față de conservarea prestigiului și independenței profesiei.  O plecăciune specială în fața avocaților care au regăsit în #cazulRobertRoșu umilințele și nedreptățile pe care le-au îndurat în trecut și care și-au unit vocile solicitând respectarea demnității lor profesionale. 

Asigurăm, pe această cale, pe toți magistrații români de întreaga noastră prețuire și profundul nostru respect și ne exprimăm speranța ca supremația Constituției și independența actului de justiție să rămână principiile călăuzitoare ale unui sistem pe care ne place să-l numim „al statului de drept”, a comunicat luni Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații