ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15.12 / 2:20 Colegiul electoral american a votat luni în 50 de state plus Districtul Columbia ca fostul vicepreședinte democrat Joe Biden să fie acum formal președintele ales al SUA. Biden, care a obținut 302 voturi electorale contra 232 voturi electorale ale președintelui Donald Trump a devenit oficial președintele desemnat al Statelor Unite luni seară când California, puțin după ora locală 17.30 (coasta estică), și-a exprimat cele 55 de voturi electorale pentru Biden. Încă de la ora 10 dimineața și pe parcursul întregii zile, electorii au votat formal alegerea lui Biden ca președinte. Hawaii este ultimul care va vota, exprimându-și cele 4 voturi electorale pentru Biden mai târziu în cursul serii de luni. După aceea, se așteaptă ca adversarul lui Trump să totalizeze 306 voturi electorale, același număr cu care republicanul a câștigat alegerile în 2016, informează Breirbart
 
Contestațiile lui Trump se vor derula în continuare în Georgia, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Arizona și Nevada, deși fiecare dintre aceste state și-a văzut electorii votând luni pentru Biden.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Stephen Miller, consilierul apropiat al lui Donald Trump, a declarat luni dimineață pentru Fox News că președintele va continua să conteste alegerile din 2020 chiar și după ce Colegiul Electoral îl votează pe fostul vicepreședinte, Joe Biden, ca președinte ales, informează BreitBart

„Potrivit Constituției, singura dată calendaristică este 20 ianuarie 2021, deci avem timp mai mult decât suficient să îndreptăm răul acestor alegeri frauduloase și să îl validăm pe Donald Trump drept câștigător al alegerilor”, a spus Miller în interviu.

El a mai afirmat și că „o listă alternativă de electori” vor vota în statele contestate și acele rezultate vor fi trimise către Congres. „Prin aceasta ne asigurăm că toate pârghiile legale rămân deschise”, a explicat Miller.

Dacă în statele contestate campania lui Trump va câștiga mai multe procese în instanță, a spus Miller, ar putea fi validată lista alternativă de electori.

Stephen Miller a enumerat trei probleme legale majore în alegerile din 2020: voturi ale absenților folosite necorespunzător în Wisconsin, încălcarea Clauzei Protecției Egale în Pennsylvania în privința voturilor corectate și schimbări la potrivirea semnăturii în Georgia fără aprobarea legislaturii statului. 

„Aceste trei încălcări sunt de ajus pentru a-l face pe Donald Trump câștigătorul alegerilor din 2020”, a concluzionat consilierul acestuia, Stephen Miller.
 
 
 
Următorul pas oficial va avea loc pe 6 ianuarie, când noul Congres va lua la cunoștință rezultatul colegiului electoral și va certifica votul. Președintele Trump intenționează să lupte până la 20 ianuarie 2021, care este singura dată cuprinsă în Constituție în mod clar drept momentul specific transferului de putere în Ziua Inaugurării.