ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii medici rezidenți de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara vor face campanie pro-vaccinare din casă în casă și pe străzile din oraș pentru a îi îndemna pe cetățeni să se injecteze cu serurile experimentale Covid și să respecte în continuare toate restricțiile și normele sanitare, potrivit Știri pe Surse. Tonul a fost dat în iunie de Administrația Biden în SUA, care a venit cu ideea propovăduirii „evangheliei” vaccinului „mântuitor” din ușă-n ușă. Atitudinea românilor va fi însă puțin diferită de cea a occidentalilor. Ea a fost descrisă în perioada interbelică de poetul George Topârceanu în parodia „Vara la țară”: „Când se ia câte-o măsură lumea-njură pe agentul sanitar și-l întreabă fără noimă: Ce-ai cu noi, mă? Pentru ce să dăm cu”...vax?

Medicii rezidenți, în schimb, schițează peisaje sumbre din „secțiile roșii”, musai pline de nevaccinați, și îi culpabilizează pe cei care aleg să nu se înțepe, minimalizând riscul îmbolnăvirii.

„De ce? De ce oamenii nu vor sa se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români?”, arată reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Pe lângă retorica pseudo-religioasă despre a crede în vaccin și a te teme de Covid ca de doamna cu coasa, medicii probabil tineri angajați în colinda pandemică omit să arate de ce vaccinul ar fi singura metodă de a evita contaminarea, când știm că mai există și medicamente antivirale, și nici de ce foarte mulți dintre cei care s-au vaccinat au făcut totuși Covid-19, au ajuns la spital, ba unii au mai și murit. Însă aceste personaje medicale nu-și pun întrebări concrete, ele joacă în rolul mesianic și adoptă registrul tragi-comic al apostolilor pandemici auto-trimiși la propovăduire:

„În acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratam astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”, au mai transmis medicii, fără a se gândi că poate treaba cea mai onorabilă pentru un doctor e să-și facă datoria în spital, nu să facă pe livratorul de pizza ideologică pe străzi și prin scările blocurilor. Asta dacă am vorbi de medici serioși, care țin la reputația lor, nu de niște imberbi disperați după afirmare prin semnalarea „virtuții” conformismului față de idealurile revoluției covidiste.

Doctorașii își iau angajamentul să facă mai mult pentru informarea populației. De ca și cum populația, sărmana, nu este „informată” cu același refren pe fiecare post de radio sau TV, în fiecare magazin și autobuz, ba chiar și pe peronul gărilor, între două anunțuri de mersul trenurilor.

„De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinam, să ne protejăm. Vom sta de vorbă cu timișorenii, le vom împărtăși din experiența noastră din spital si le vom arata care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, au precizat medicii rezidenți de la „Victor Babeș”.

Iată și pomelnicul voluntarilor acestei campanii de sorginte tovărășească și suflu userist: Dr. Alexandru Pârăianu, Dr. Vlad Farcut, Dr. Dorian Gurban, Dr. Daniel Jipa, Dr. Titel Tapirdea, Dr. Novacescu Alexandru.

Ei vor ieși pe stradă începând de joi, în zona Stadion - Sala Olimpia din Timișoara, zilnic, de la ora 17:00, probabil după ieșirea de la serviciu. Așteptăm relatările și comentariile timișorenilor care se vor întâlni cu brigada AgitProp a medicilor rezidenți timișeni.