„În timp ce România va trece în anul aniversării Centenarului Reîntregirii Naționale, împlinită la 1 Decembrie 2018, în landurile mioritice dintre Prut și Nistru, boierii vorbitori ai limbii lui Eminescu sau ai celei în care a scris Anton Pavlovici Cehov se joacă de-a federalizarea unei entități, care are o populație cât a Capitalei tuturor românilor, fără suburbii”, scrie colonelul Ion Petrescu într-un comentariu pe adevărul.ro. Acesta lansează o propunere îndrăzneață Patriarhului României, susținând că ar fi „un gest frumos, simbolic și necesar” din partea șefului Bisericii Ortodoxe Române ca, la celebrarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mamă, să binecuvânteze steagul de luptă al Armatei Moldovei.


„În contextul în care europeanul care conduce biserica ortodoxă rusă a poposit recent la București, iar omologul său a răspuns invitației de a poposi la Moscova, pe această cale aș vrea să fac o propunere Biroului de Presă al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, pornind de la faptul că poposind la Ministerul Apărării al Republicii Moldova, am observat Drapelul Tricolor, cel postat la intrarea oficială în sediul instituției menționate, la care m-am dus să văd ce medalii există la postament, și am descoperit, cu stupoare, că era doar o distincție dată de mitropolitul Vladimir, care este supus Patriarhiei de la Moscova. Poate că ar fi un gest frumos, simbolic, necesar, care ține de demnitatea națională, ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul zilei de 27 martie 2018, când se împlinesc o sută de ani de la revenirea, pe cale democratică, prin decizia forului legislativ de atunci de la Chișinău, a Basarabiei la Patria Mamă, România, să îl împuternicească pe mitropolitul Petru ca să decoreze steagul Armatei Naționale a Republicii Moldova, cu o distincție care să arate binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru armata română dintre Prut și Nistru”, scrie colonelul Ion Petrescu.

În opinia sa, „ pe plan pragmatic, nu emoțional, place sau nu unora, a trecut vremea marșurilor unioniste, a discursurilor pe această temă, cetățenii Republicii Moldova fiind cei care așteaptă ca statul român să fie prezent acolo, în raioanele vieții lor de azi: 1.pe micul ecran, 2. în viața economică de la vest de Nistru,  cu investiții serioase,3. în sărăcia exasperantă din fosta republică sovietică cu locuri de muncă utile băștinașilor.”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews