ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat, vineri, la ieșirea din sediul DIICOT, că dosarul "Black Cube" a început la sesizarea șefului Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Lucian Pahonțu.

„Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată și toată lumea are acces la dosar. Și acolo veți vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi și domnul Pahonțu, cum s-a sesizat domnul Pahonțu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (…) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecția Judiciară cât și, direct, ministrul Justiției cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar și mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informații, ilegală și neconstituțională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări și a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonțu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a declarat Daniel Dragomir.

De asemenea, fostul ofițer SRI a acuzat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, de abuz în serviciu în această cauză, susținând că aceasta ar fi cerut protecția Serviciului de Pază de Protecție pentru tatăl său.

„Doamna Kovesi a comis un abuz în serviciu, i-a solicitat domnului Pahonțu întreprinderea unor măsuri în ceea ce-l privește pe tatăl domniei sale, care din punctul meu de vedere, sunt ilegale. Eu din câte știu, tatăl doamnei Kovesi nu beneficia de protecția Serviciului de Pază și Protecție. Dar acum, dacă domnul Pahonțu îi dă șofer domnului Turturică să-l ducă cu mașina când i se carnetul câte o lună, două, pe banii statului, pe banii SPP, poate că și tatăl doamnei Kovesi beneficia de același gen de protecție”, a mai adăugat Dragomir. Acesta a mai adăugat că a depus o cerere de reaudiere a procurorului-șef DNA în acest dosar, în luna aprilie 2017, dar că DIICOT nu a făcut nimic până acum.

Mai mult, Daniel Dragomir susține că șeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar.

„Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului șef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupție în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iași. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca așa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coțcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupție la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la niște sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iași, în dosare DIICOT”, a precizat Daniel Dragomir.