ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului american Colorado, Jared Polis, s-a căsătorit cu partenerul său de mulți ani, Marlon Reis, în cadrul unei ceremonii restrânse, aceasta fiind prima căsătorie între persoane de același sex pentru un guvernator în funcție, informează the Daily Mail.

Ceremonia în aer liber a fost oficiată de rabinul-femeie Tirzah Firestone, care, potrivit The Times of Israel, este fondatoarea Congregației Nevei Kodesh, aparținând așa-numitei mișcări de reînnoire evreiască - mișcare recentă în iudaism care încearcă să „revigoreze” iudaismul modern cu practici cabalistice, hasidice și muzicale, propovăduind, totodată, egalitatea de gen și acceptând căsătoriile homosexuale. Mariajul, considerat sacrileg de evreii ortodocși, a fost oficiat în timp ce evreii din întreaga lume se pregăteau de sărbătoarea Iom Kipur - cea mai însemnată dintre cele trei mari praznice evreiești. Este vorba de o sărbătoare deosebit de sobră și austeră, care cuprinde un post absolut de 25 de ore care marchează ziua ispășirii.
 

Fotografiile îi arată pe cei doi bărbați purtând kippah-uri - pălării mici - și spărgând pahare sub un chuppah - baldachin de nuntă - viu colorat, toate semne distinctive ale ceremoniilor tradiționale evreiești de căsătorie.

Tot The Times of Israel ne informează că Polis a crescut într-o familie de evrei reformați, declarând pentru Jewish Telegraphic Agency că se identifică ca fiind „între conservator și reformat”. Printre verii săi se numără un rabin ortodox proeminent din Washington, DC.

Polis, în vârstă de 46 de ani, și Reis, având 40 de ani, sunt împreună de 18 ani și au doi copii, probabil adoptați: o fetiță de 7 ani și un băiat de 9 ani. Cei doi au avut un rol activ în cadrul evenimentului, fetița pășind pe alee cu florile, în timp ce băiatul a purtat inelele. 

Toți invitații au fost obligați să prezinte un test Covid negativ înainte de a participa la eveniment.

Guvernatorul Polis a devenit primul bărbat homosexual declarat ales guvernator și primul guvernator evreu al statului când a depus jurământul în ianuarie 2019. 

„De-a lungul carierei lui Jared în Congres, știți, nu ne-am propus să fim primii la nimic. Lucrurile s-au întâmplat pur și simplu în acest mod”, a declarat „Primul Domn” Reis pentru CPR News.

Căsătoria între persoane de același sex a fost interzisă în statul Colorado până în octombrie 2014. Statele Unite au legalizat căsătoriile între persoane de același sex anul următor, în urma unei decizii a Curții Supreme a SUA.