ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cucerirea Afganistanului de către talibani „nu este inevitabilă”, declara pe 8 iulie Joe Biden. El se baza pe faptul că trupele guvernamentale afgane sunt „la fel de bine echipate ca orice armată din lume”.

Numai că Joe Biden s-a înșelat teribil. Armata afgană nu a dorit să lupte și a abandonat întregul său arsenal - echipamente americane de ultimă oră - în mâinile talibanilor.

Ziarul britanic The Sunday Times a studiat în detaliu arsenalul lăsat de americani talibanilor.

În privința materialului terestru abandonat, americanii au lăsat în urma lor 22.000 de vehicule Humvee, aproape o mie de blindate de toate tipurile, 42.000 de camionete și 8.000 de camioane pentru transportul trupelor.

Iar lista nu se oprește aici. Nici pe departe.

The Sunday Times consemnează și pierderea unei sute de elicoptere și a circa 60 de avioane de toate tipurile.

La acestea se adaugă 60.000 de mitraliere grele, 350.000 de puști automate și 126.000 de arme de mână. Toate acestea au căzut în mâinile talibanilor.

Deja, pe străzile din Kabul, talibanii patrulează echipați cu cele mai moderne mijloace de luptă abandonate de americani (foto).

Astfel, talibanii au devenit ei „la fel de bine echipați ca orice armată din lume”. O armată ultra-modernă animată de un fanatism religios extrem.

Occidentul are de ce să tremure.
 

Daily Mail susține într-un articol de azi (infografie mai jos) că valoarea totală a arsenalului abandonat de regimul Biden se ridică la 62 de miliarde Lire sterline, respectiv 85 miliarde dolari.