ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfarsitul verii vine cu nopti calduroase si cu o atmosfera placuta, perfecta pentru a fi petrecuta in compania prietenilor tai. Bucura-te de racoarea unei seri de vara alaturi de cei dragi si nu uita sa aduci o sticla de prosecco, bautura ideala pentru astfel de momente.

In cazul in care vrei sa fii intotdeauna pregatit pentru o noapte minunata alaturi de cei la care tii, este recomandat sa comanzi online sortimentele tale preferate de prosecco pe care sa le deschizi atunci cand se iveste ocazia potrivita. 

Pentru a beneficia de reduceri fenomenale si de livrare rapida, apeleaza cu incredere la magazinul online BeiCeVrei, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati furnizori de bauturi alcoolice din Romania. Descopera, in continuare, cateva detalii surprinzatoare despre vinul spumant produs pentru prima data in Italia!

Mod de obtinere

Mult mai accesibil din punct de vedere financiar decat sampania, vinul alb spumant de origine italiana este un „accesoriu” esential pentru o seara minunata alaturi de cei dragi. Desi aceasta bautura a fost inventata in Italia, prosecco poate fi produs in orice loc cat timp se respecta reteta originala. Fermentarea vinului este realizata in cisterne de inox.

Acest vin se face prin metoda Charmat, cunoscuta si sub denumirile de Charmat-Martinotti si Metodo Martinotti. Varianta oficiala a acestei bauturi este produsa din soiul de struguri Glera, utilizat in proportie de minimum 85%, la care se pot adauga si alte soiuri de struguri, precum Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera lunga, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio sau Pinot Nero.

Adauga un plus de savoare serilor tale!

Cu o concentratie alcoolica scazuta, 11-12%, prosecco este un vin proaspat si lejer, care se serveste la temperaturi joase, in pahare de tip flute. Nu exista reguli legate de consumul acestei bauturi, insa multe persoane prefera sa il savureze alaturi de diferite preparate culinare ori in cocktailuri delicioase. Daca vrei sa procedezi la fel, iata cateva idei din care sa te inspiri!

1. Asocieri culinare

La sfarsitul unei zile de munca, italienii se relaxeaza savurand un pahar din vinul lor spumant preferat si gustari care contin mozzarella, prosciutto, peste, fructe de mare si salate usoare. De altfel, prosecco acompaniaza cu succes o gustare racoritoare si lejera, cum ar fi cheesecake, o tarta cu fructe sau o prajitura cu vanilie.

2. Cocktailuri delicioase

Alta calitate a acestui vin spumant este reprezentata de compatibilitatea sa cu alte tipuri de bauturi, aspect care il transforma intr-un ingredient cheie pentru prepararea unor cocktailuri faimoase, precum Aperol Spritz, Bellini, Hugo sau Mimosa. 

Pentru a pregati un Aperol Spritz, ai nevoie de trei parti de vin spumant, doua parti de Aperol si o parte de apa minerala. Nu uita sa adaugi gheata din belsug, precum si o felie de portocala sau de lamaie, care va armoniza aromele din pahar. 

Iubit de doamne si de domnisoare, si nu numai, Mimosa este considerat un cocktail perfect pentru ocaziile festive. Pentru a-l prepara, vei folosi 40 de ml din vinul tau spumant preferat si aceeasi cantitate de suc de portocale. 

Acceseaza acum magazinul online BeiCeVrei, comanda bauturile tale preferate si fii pregatit pentru o noapte memorabila, petrecuta alaturi de cei dragi!